Kako napraviti sapun obrve: Sve o ovom trendu na jednom mestu!

by | 20 novembra, 2022
kako napraviti sapun obrve

U nastavku saznajte kako napraviti sapun obrve, trend koji, ako je verovati svetskim šminkerima, ne ide nigde još neko vreme!

Mnogo vremena, trendovi lepote deluju kao gumene trake. Što ih dalje rastežete, to će se teže i brže vratiti. Nikada to nije bilo tako tačno kao kada su obrve u pitanju. Iako su tanke obrve sa visokim, zaobljenim lukovima dominirale 90-im i 2000-im, poznate ličnosti poput Kara Delevigne, Lilly Collins i Emilije Clark donele su snažan trend debelih obrva sa četvrtastim uglovima i pernatim ivicama u 2010-te.

Oni koji su preterano čupali svoje lukove u prethodnim decenijama počeli su da vraćaju svoje prirodne oblike i namerno puštaju obrve, utirući put za dugo ignorisanu tehniku šminkanja koja je stekla virusni status na TikToku i Instagramu: sapun obrve. Lako prepoznatljiva po svom četkanom, mekanom izgledu, tehnika lepote podseća na efekat laminacije obrva, ali zahteva znatno manje održavanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup & Beauty (@excitingmakeups)

Kako napraviti sapun obrve- trikovi i saveti

Sve što vam je tehnički potrebno da oživite izgled ovih obrva je sapun sa glicerinom koji je veoma pristupačan. Još bolje, look je lako postići. Što se tiče tehnike, potrebno je malo vremena i truda. (Izgled možete dobiti za samo nekoliko minuta, ako ne i sekundi, kada ga savladate.)

Iako je to možda lako, to ne sprečava slavne šminkere kao što su Patrick Ta i Hung Vanngo, između bezbroj drugih, da usavrše izgled svojih klijenata sa A liste (kao što su Selena Gomez i Madelaine Petsch).

Dok neki koriste frazu „sapun obrve“ da opisuju sam izgled obrva, ovaj naziv se zapravo odnosi na specifičan metod nege obrva. Upravo je tako kako i zvuči: korišćenje sapuna umesto gela za obrve. Koliko god glupo zvučalo, mnogi šminkeri više vole sapun za negu obrva zbog njegovog jačeg držanja dlaka, jednostavnosti i pristupačnosti.

Sapun obrve- 5 koraka do ovog looka

Sledite ovih pet jednostavnih koraka u nastavku da biste usavršili izgled  za kratko vreme. Trebaće vam četkica i sapun, iako postoje neki posebni proizvodi za obrve dizajnirani da stvore sapunski izgled obrva bez sapuna ako želite.

  1. Popunite obrve kao što to inače radite (opciono): Ako imate namenski režim obrva, savet je da prvo ispunite vodootpornu ili vodootpornu formulu, a zatim nanesite sapun na obrve na vrhu. Nanesite malo pudera ili olovke, izblendate dok ne počne da izgleda prirodno, a zatim nastavite sa nanošenjem sapuna.
  2. Navlažite čistu četkicu. Koristite sprej za fiksiranje kako biste obrvama dali „dodatnu čvrstoću“, ali sprej za lice ili prskanje obične stare vode će takođe učiniti trik. Samo obratite pažnju da „previše vode može da izazove sapunjavanje sapuna“, pa pazite da navlažite četkicu umesto da je previše zasitite.
  3. Premažite svoju četkicu sapunom. Manje je više za početak — uvek možete da ga dogradite po svom ukusu.
  4. Oblikujte svoje obrve. Sada je vreme da pročešljate obrve pomoću pripremljene kapuljača. Četkajte ih nagore u osnovi, pod uglom od 45 stepeni na vrhu i nadole na repu.
  5. Zaključajte izgled. Gurnite dlačice obrva u kožu prstom ili drškom četke za šminku. Ovo je „tajna izgleda laminacije“, minus stvarna laminacija. Osim toga, na ovaj način orbve će duže biti na mestu.

Još saveta za pravljenje sapun orbva

Ako ste početnik: Ako vam TikTok i Instagram prikazuju samo intenzivne obrve sapuna, znajte da to nije jedina opcija kada je u pitanju ponovno kreiranje trenda. Češljanje vaših obrva potpuno pravo nagore može biti pomalo neodoljivo za crte lica većine ljudi. Stvorite „prirodni ‘talas’ prema spolja (pod uglom od 45 stepeni) do korena  obrva da biste dali više izglađenog i prirodnog efekta.
Ako imate retke obrve: Možda ćete morati da im dodate još boje da bi izgledale pune i pernate.

Imate guste obrve: Oni sa posebno gustim obrvama možda će morati malo da se poigraju sa postavljanjem dlačica. Za gušće obrve obično je potrebno malo više češljanja, dok manje guste obrve reaguju prilično brzo sa nekoliko poteza,

Skoro svako može da učestvuje u ovom trendu, ali dugovečnost i intenzitet izgleda mogu zavisiti od vaše prirodne situacije sa obrvama.

Kako napraviti sapun obrve i koji sapun koristiti?

U svrhu negovanja obrva, ne možete koristiti bilo koji stari sapun koji leži unaokolo. Jedan faktor koji treba da uzmete u obzir kada tražite pravi sapun je glicerin. Naime, glicerin je odličan ovlaživač i može održati dlačice obrva hidratizovane i zdrave. Ostavljanje sapuna na licu tokom dužeg perioda može da iritira kožu, tako da je održiva alternativa nežna sindetska pločica bez sapuna.

Estetski gledano,  preporučuje se prozirni sapun kako bi se izbeglo stvaranje dlaka sa belim ostacima. Srećom, većina sapuna na bazi glicerina odgovara tom zahtevu.

Zašto jednostavno ne koristite običan gel za obrve?

Prema standardima šminkera većina gelova za obrve nema željeni efekat i dugotrajno držanje, a svako ko ima nesaradničke dlačice na obrvama bi se verovatno složio. Postoji razlog za to. Naime, gelovi za kosu su na bazi vode. Kada se ljudi znoje, faktor držanja može biti oslabljen. S druge strane, sapun je gušći od gelova i pomada, što doprinosi njegovoj snazi držanja.

Lepota i zdravljeJun/iStock/Getty Images Plus via Getty Images