Kako poboljšati minimalistički makeup look maskarom?

by | septembar 30, 2022
minimalistički makeup look

Otkrivamo vam savete i trikove kako poboljšati minimalistički makeup look i to uz pomoć maskare!

Blistav i preplanuli izgled šminke (i tokom jeseni i zime) je veoma popularan, a što je najbolje od svega- zahteva minimalan napor. I kako se ispostavilo, to je potpuno moguće postići sa malo bronzera, puno maskare i pravom tehnikom. Otkrivamo vam kako uspeti u ovoj nameri.

Minimalistički makeup look

Počnite sa krem bronzerom

Svaki sjajni, bronzani izgled šminke mora početi sa krem bronzerom koji će dodati konturu i učiniti da jagodice prosto iskaču. Šminkeri preporučuju da počnete tako što ćete da zagrejete proizvod na dlanu, a zatim koristite zaobljenu četku kojom ćete naneti proizvod na vrhove jagodica. Podignite proizvod od jagodica i sve do linije kose. Koristite lagani dodir – nemojte ići napred-nazad četkom. Umesto toga nežno tapkajte- to će vam dati glatak look i lakše nanošenje. Ponovite duž linije vilice za više izvajan izgled ili preskočite ovaj korak za mekši izgled.

Ulepšajte trepavice

Pahuljaste, obimne trepavice su ključ za spajanje bilo kojeg izgleda šminke, Počnite sa uvijanjem trepavica uvijačem po izboru, a zatim nanesite maskaru tehnikom „pokreni i povuci“ (pomerite aplikator na dnu trepavica, a zatim povucite pravo nagore). Ova tehnika pomaže u podizanju trepavica u korenu za dramatičniji volumen bez grudvica.

Minimalistički makeup look- tehnika četkicom

Cilj je da makeup izgleda zaista lepo i prirodno, a što je četkica pahuljasta, to će biti lakša pokrivenost. Da biste stvorili prirodan finiš koji omogućava da se vaše trepavice ističu, isprobajte sledeću tehniku: koristeći svoju pahuljastu četkicu za korektor, nanesite korektor na tri male tačke ispod očiju: unutrašnji ugao, direktno ispod zenice i spoljni ugao. Zatim tapkanjem utrljajte proizvod u kožu, dovodeći proizvod do očnih kapaka i ispod kosti obrva. Konačno, za najzamućeniji efekat, koristite bjuti blender da biste uklonili višak proizvoda koji nije pomešan sa četkom.

Dodajte toplinu pomoću rumenila

Dok bronzer i korektor stvaraju strukturu, oni takođe mogu da doprinesu ispranom looku. Stoga se preporučuje dodavanje prirodnog rumenila sa vašim omiljenim kremastim rumenilom. Probajte  da nanesete rumenilo na jabučice obraza i u visini jagodica, odmah iznad kontura. Umočite četkicu—može biti ista koju ste koristili za konturu—u kremasto rumenilo i napravite nekoliko krugova na dlanu da biste uklonili višak proizvoda (prezasićena četkica može učiniti da rumenilo izgleda pomalo klovnovsko). Zatim laganim tapkanjem umešajte proizvod u obraze.

Minimalistički makeup look- hajlajter

Koristite četkicu koja je manja od one koju ste koristili za bronzer i rumenilo. Na taj način možete veoma malo preklapati svoje rumenilo i hajlajter bez potpunog pokrivanja šminke koju ste naneli u prethodnim koracima. Koristeći lagani, kružni pokret četkom, pogodite vrh jagodičnih kostiju. Zatim, lagano ga donesite ispod očiju i oko obrva.

Naglasite oči

Koristeći bronzer u prahu, vreme je da unesete dubinu u oči kako biste pomogli da se vaše trepavice još više ističu. Koristeći mekanu, zaobljenu četkicu, bronzer lagano nanesete preko kapaka i kosti obrva, vodeći računa da vam proizvod ne uđe u obrve. Zatim, počevši od spoljašnjeg ugla oka, nanesite bronzer tačno duž donje linije trepavica. Koristite pokrete zamahivanja, ali ako imate veoma osetljive oči, apsolutno možete koristiti i tapkanje. Nastavite sa isticanjem na gornjem kapku (odmah iznad zenice) i još jednim slojem maskare, koristeći vrh četkice za naglašavanje gornjih spoljnih trepavica za prirodni efekat mačjeg oka. Opciono, možete koristiti i vrh četkice da dodate maskaru na donje trepavice, ako je to vaša stvar.

Bakarna senka za oči: Evo kako da nosite ovaj celebrity trend!

Lepota i zdravljeOleksandra Polishchuk/iStock/Getty Images Plus vai Getty Images