Lenji mejkap look koji pristaje svima: Evo kako naglasiti prirodnu lepotu ovog leta!

by | jul 27, 2022
Letnji mejkap look

Letnji mejkap look bi, prema stručnjacima, trebalo da deluje što prirodnije, a cilj je da naglasimo prirodnu lepotu.

Već sezonama unazad, prirodni sjaj i „no makeup“ look veoma je popularan način šminkanja. Pored toga što ovako naglašavamo prirodnu lepotu, savet je da ne koristimo tešku šminku, jer koža svakako treba i da „diše“, naročito tokom letnjih mesecič. Evo kako postići savršen letnji mejkap izgled, korak po korak.

Letnji mejkap look

Počnimo od očiju

Hidratantna krema za predeo oko očiju ili serum omogućavaju da se korektor lako i neprimetno blenda. Stoga, ovo je i prvi korak pri ovoj mejkap rutini.

Moisturizer

Sledeći korak jeste „ovlaživač“ kože, odnosno moisturizer. Potrudite se da pronađete odgovarajuću formulu, koja nije ni preteška ni previše svetlucava. Na ovaj način postići ćete prirodan ten kože.

Osvežite lice

Nakon što ste naneli korektor na oči i moisturizer, vreme je za podlogu. Savet je da u letnjim mesecima radije izaberete tonirane kreme ili BB kreme, koje će dati boju licu, ali će koža disati.

Letnji mejkap look- Kremasti bronzer

Pri konturisanju lica koristite kremasti bronzer. Za konturisanje možete da upotrebljavate četkicu ili pak prste. Ova tekstura bronzera se lakše nanosi i imate potpunu kontrolu. Uz to, lice deluje zdravo i sjajno.

Zagrejte obraze

Sledeći korak jeste nanošenje rumenila. I ovog puta, savet je da koristite kremasta rumenila koja je potrebno blendati četkicom ili bjuti blenderom. Upotrebljavajte toplije tonove, poput rumenila boje breskve, za „sun kissed“ look.

Letnji mejkap look i hajlajter

I sada, došlo je vreme za sjaj. Hajlajter nanosite na jagodice, vrh nosa, predeo ispod obrva, kao i na predeo oko gornje usne. Koristite hajlajter koji nije previše svetlucav, jer je cilj da dobijemo suptilni biserni sjaj koji se presijava na suncu. To daje i novu dimenziju našem tenu.

Definišite trepavice

Za letnji look nije potrebno nanositi previše šminke za oči. Dovoljna je maskara. Pre nanošenja maskare, na trepavice nanesite prajmer za trepavice, a kada se on osuši, uvijte trepavice uvijačem. Tek onda nanesite maskaru. Pripazite da ne stavljate previše slojeva, jer je cilj da izgledamo prirodno.

Usne

Za kraj, na usne stavite sjaj. Birajte neutralne, svetlopink ili koralne nijanse. Potrebno je da i usne budu minimalno našminkane kako bi ceo look delovao prirodno.

Savet plus: Ukoliko imate masnu kožu, na delove koji se maste (T- zona) nanesite malo bebi pudera. On će upiti višak masnoće i lice će vam delovati uglađeno.

Lepota i zdravljeshumskaya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images