3 dnevne greške u šminkanju zbog kojih izgledate najmanje 10 godina starije

by | jul 10, 2024
3 dnevne greške u šminkanju zbog kojih izgledate najmanje 10 godina starije

Ako ne želite da izgledate starije, izbegavajte uobičajene dnevne greške u šminkanju koje mogu da vas postaraju i do 10 godina. A to nikom ne treba. 

U borbi za očuvanje mladosti spremni smo da isprobamo sve kozmetičke proizvode. Ali ponekad nas šminka toliko stari da bi bilo lakše potpuno odustati od šminkanjae. Ovaj neželjeni rezultat nastaje kada koristimo zastarele teksture, boje i tehnike šminkanja koje su potpuno neprikladne za nas. Dakle, vreme je da ispravite greške u šminkanju koje vas čine starijim.

Dnevne greške u šminkanju koje dodaju godine

1. Volite metalik senke

Nekada nije postojao ovako veliki izbor šminke, pa su korišćene sedefaste plave i srebrne senke. Međutim, sada kada imamo toliko opcija, ako ne želite da izgledate starije, šminkeri preporučuju da se oslonite na proizvode bez sitnog sjaja. Senke sa metalnim sjajem samo naglašavaju bore koje se nalaze oko očiju. Pored toga, senke tonu u bore, čineći ih uočljivijim.

Članak se nastavlja posle reklama

Umesto senki sa finim sjajem, probajte mat senke ujednačene nijanse. Šminka za oči sa bež senkom po celom kapku i belom senkom u uglu očiju stvoriće svežiji, odmorniji izgled. Ako želite više sjaja, izaberite senke sa velikim sjajem. Velike iskre odvlače pažnju od bora u predelu očnih kapaka. Pored toga, važno je naneti senku na vlažnu kožu očnih kapaka tako da proizvod ne izgleda suvo. Krema i baza za senke ujednačavaju kožu, što čini bore manje uočljivim.

2. Previše lagan korektor

Previše lagane teksture ne čine kožu mlađom i blistavijom. Naprotiv, dodaju godine i još jednom naglašavaju osip i tamne krugove ispod očiju. Da ne spominjemo bore koje postaju uočljivije. Zbog toga treba izabrati korektor koji će biti nešto lakši od podloge, ali ne i ekstreman. Takođe, nikada ne nanosite korektor bez pudera. Podloga ujednačava ton kože i stvara neophodnu bazu za ostatak šminke. I sam korektor može ostaviti bele mrlje na licu.

3. Nedovoljna hidratacija kože

Kako starimo, naša koža postaje manje hidrirana zbog nedostatka prirodnog kolagena i omega-3 masnih kiselina. Za početak, treba uzimati kolagen i zdrave masti u vidu dodataka ishrani ili što češće konzumirati namirnice koje ih sadrže u većim količinama.

Članak se nastavlja posle reklama

Osim toga, ako želite da što duže izgledate mladoliko, poboljšajte hidrataciju kože. Dakle, da biste postigli glatku, jedru i blistavu kožu lica, ne zaboravite na bogatu, hidratantnu dnevnu kremu. I birajte prajmer sa blagim sjajem i podlogu sa rosnim, a ne mat završnim slojem.  Prilikom izbora proizvoda, dajte prednost kozmetici sa hijaluronskom kiselinom.

Fran Rodriguez/gettyimages.com