Nemojte napraviti grešku: 5 antitrendova novogodišnjeg mejkapa

by | decembar 11, 2022
antitrendovi novogodišnjeg mejkapa

Zapamtite savet šminkera: ove tehnike šminkanja potpuno su nerelevantne i smatraju se neukusnima

Praznici dolaze brže nego što mislimo i već je vreme da mislimo o novogodišnjoj šminki. Da u poslednjem trenutku ne bismo ostale bez nerava i da bi nam izgled bio savršen – evo koje greške treba da izbegnemo.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Antitrendovi novogodišnjeg mejkapa

 

Previše ekstravagantna šminka

U novogodišnjim kolekcijama i dalje se pojavljuje plavo-zeleno-žuta senka sa gustom podlogom, ogromne trepavice poput perja feniksa. I sve to ukrašeno veštačkih kapljicama. Kako god vam to izgledalo na manekenki, ne pokušavajte za novogodišnje veče. Zapamtite: ekstravagantno nije jednako „svim bojama sveta“.

Ako već želite nešto neobično onda se opredelite za jedan neobičan pravac. Ako je to boja – neka bude klasična tehnika. Ako je tehnika ekstravagantna, onda svedite boje. Mnogo je opcija koje mogu da budu uspešne.

Članak se nastavlja posle reklama

Mnogo hajlajtera

Trudite se da stvorite takav sjaj da se može videti iz svemira? Nemojte! Vremena kada su se sve isturene tačke lica prekrivale hajlajterom davno su prošla.

Za novogodišnju žurku pokušajte da stvorite prirodan i delikatan sjaj koji će naglasiti vašu svežinu. Zamenite teške teksture tanjim, slojevitijim, poput svetlucavog pudera. Neka svetlucavi efekat bude samo na slepoočnicama i području oko očiju.

Članak se nastavlja posle reklama

Lažne trepavice

Za svaki praznik želimo da stvorimo efekat dodatnog volumena uz pomoć lažnih trepavica, a Nova godina nije izuzetak. Ovaj trend ima mnogo neodstataka. Nedostatak broj 1: mogućnost da otpadnu i unište vam mejkap u sred zabave.

Jedan od najpopularnijih trendova ove sezone su naglašene trepavice koje nemaju nikakve veze sa klasičnim lažnim trepavicama. Trepavice u snopu stvaraju zadivljujući efekat – to su zraci različitih dužina i srednje krivine sa crnom ravnom bazom za dublji efekat. Takve trepavice se lako mogu zalepiti samostalno bez posebnih veština.

Članak se nastavlja posle reklama

Sve senke odjednom

Često, u potrazi za novogodišnjim raspoloženjem, stavljamo na kapke sve senke sveta od srebra do zlata, mešamo ih zajedno, a to je velika greška.

Ne pokušavajte da uparite previše različitih metalik nijansi, poput srebrne sa bež ili srebrne sa bronzom. Izgubićete mnogo vremena i ni dalje neće izgledati elegantno i relevantno. U zavisnosti od boje očiju i novogodišnjeg izgleda, izaberite jednu metalik boju kao akcenat: srebrnu, zlatnu, roze zlato.

Članak se nastavlja posle reklama

Rumenilo na jagodicama

Rumenilo je važan deo šminke, koji licu daje svežinu. Mnogi od nas su navikli da nanose rumenilo na jagodicama.  Pažnja: ova tehnika čini lice ravnim i ne izgleda nimalo moderno.

Kada koristite rumenilo, bolje je naneti ga na najvišu zonu jagodice –  tačku na nivou linije koja spaja sredinu nosa i sredinu uha. Od nje zasenčimo nagore, povezujući jagodice i spoljni ugao oka.

 

Članak se nastavlja posle reklama
Persians/GettyImagesPlus