Postojana šminka: Kako da vam makeup traje 8 sati?

by | septembar 16, 2022
postojana šminka

Postojana šminka koja traje satima je san svake žene. Možda ne možemo da garantujemo celodnevni učinak, ali ovi saveti definitivno će produžiti vek vašem makeupu

 

Besprekorna šminka koja traje 8-9 sati ili više nije lak zadatak, posebno ako volite laganiji makeup i prajmeri ​​i vodootpornim proizvodima se ne pojavljuju često u vašoj kozmetičkoj torbici. Saveti svetskih makeup majstora pomažu vam da dobijete dugotrajnu šminku, a da ne izgledate kao da sta stavili masku.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Postojana šminka: evo kako da je postignete

 

Baza

 

Članak se nastavlja posle reklama

Da biste produžili trajnost svog makeupa, obavezno koristite podlogu. Morate je naneti u tankom sloju, posebno pažljivo u T-zoni. Ako vam je ovaj deo lica masan, nanesite malo više proizvoda na čelo, nos i bradu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Tonirana podloga

 

Za savršenu dugotrajnu šminku potrebno je da koristite postojane tonske podloge. Podlogu je najbolje naneti ili kozmetičkim blenderom ili gusto zbijenom četkom za puder. Tečni ili kremasti proizvod treba da rasporedite u tankom sloju po celom licu, a zatim popravite rezultat puderom u prahu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Rumenilo

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kombinujte kremasto rumenilo sa onim u prahu. Pre nanošenja rumenila u prahu, potrebno je pažljivo rasporediti kremasto rumenilo na jagodicevrhovima prstiju ili sunđerom.

 

Korektor

 

Članak se nastavlja posle reklama

Ovaj proizvod nanosite dozirano i isključivo lokalno: na predelu kapaka, bokovima nosa i svim tačkama koje želite da sakrijete. Nanosite ga vrhovima prstiju, a zavšrnicu postgnite četkom za blendiranje. Ne smete preterati sa količinom.

 

Obrve

 

Članak se nastavlja posle reklama

Pre nego što nastavite sa šminkanjem, obrve pobro iščešljajte. U šminkanju obrva najbolje je koristiti postojane voštane, kremaste ili hibridne teksture. Nakon iscrtavanja obrva, dlake treba popraviti gelom. Obojeni ili providni – vaš izbor i ukus. Bolje je dvaput proći kroz obrve.

 

Senke

 

Članak se nastavlja posle reklama

Prva i najvažnija faza je baza ispod senke. Nežno utapkajte malu količinu prajmera u područje gornjeg kapka. Za super-dugotrajnu šminku za oči, prvo možete naneti kremu, a zatim suve senke: kombinacija tekstura će šminki dati dugovečnost i luksuznu ličnost. Ovde postoji jedan trik: kremaste senke nanesite u jednom tankom sloju (ako preterate, sve će se skupiti u pregibu kapka ili borama), a mrvičaste u nekoliko slojeva.

 

Maskara i ajlajner

 

Prvi korak je nanošenje ajlajnera. Mora biti vodootporan ili otporan na vlagu. Što se tiče olovaka, veća je verovatnoća da će se razmazati, a gel ili tečni ajlajneri mogu popucati ili se otisnuti na gornji kapak.

Maskara je drugi korak. Može se nanositi preko baze ili samostalno, u zavisnosti od željenog rezultata postojanosti. Redosled može biti sledeći: baza, zatim par slojeva maskare, malo češljanja, uklanjanje grudvica, a onda  novi sloj maskare.

 

Usne

 

Vrhovima prstiju na konture usana nanesite malo korektora. Zatim pređite preko konture i površine usana silikonskom olovkom ─ postaće idealna podloga. Na kraju nanesite dugotrajni mat ruž za usne.

 

Prozirni puder

 

Važan korak u kompletiranju šminke je prozirni puder: nanesite malu količinu na područje čela, nosa i brade. Na samom kraju šminku popravite fiksatorom tako što ćete sprej prskati po licu sa udaljenosti od 10-15 cm.Uzgred, fiksator šminke se može koristiti nakon svake faze nanošenja proizvoda: na taj način će svaki sledeći sloj šminke biti siguran i trajan.

romariolen/gettyimagesplus