Debeo puder, plava senka: Šminka koja se ne dopada muškarcima

by | avgust 21, 2023
šminka koja se ne dopada muškarcima

Muškarci definitivno imaju drugačiji pogled na šminku od žena. Smeli i trendi makeupovi njima su odbojni, a preferiraju prirodnu šminku. Naša tema je šminka koja se ne dopada muškarcima

Šminka je umetnost, ali nisu svi njeni poznavaoci. Posebno to nisu muškarci (ili bar većina njih). Većina muškaraca prilično je konzervativna kada je u pitanju šminka i mnogi trendovi koji nas oduševljavaju njih jednostavno odbijaju.

Prirodnost i lakoća – to je ono što stvara prijatan prvi utisak, ako pitate muški pol. Tamno ljubičasti karmin, lažne trepavice, teška grafika u jarkim bojama – oni jednostavno ne doživljavaju ove stilove kao ukras. Zato, ostavite trendi makeupove za ludu žurku ili provod sa drugaricama, a za prvi sastanak opredelite se za neki prorodniji izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Šminka koja se ne dopada muškarcima

Debeo sloj pudera

2000-te su odavno potonule u zaborav, a sa njima je otišla i moda nanošenja debelog sloja podloge. Pa, ni vama ne bi prijalo da zagrlite svog partnera i da potom otkijete debeli trag pudera na svojoj odeći. Uz to, debeo puder izgleda kao maska, vrlo je vidljiv pod dnevnim svetlom i muškarci su složni u oceni da im se to jednostavno ne dopada.

Plava senka za oči

Ova boja je jako upadljiva, a retke su žene koje zaista majstorski znaju da je upotrebe. Ako niste nosilac diplome majstora šminke, malo je verovatno da ćete moći vešto da se nosite sa ovom senkom. Nijansa je opasna jer se, ako se nepravilno nanese, itekako može da vas postara i istakne neželjene tragove starenja.

Orlovske obrve

Muškarcima jednostavno nije jasno odakle nam potreba da se toliko poigravamo sa obrvamA. Obrve u boji, iscrtane obrve, oštar luk, tanke obrve, izbeljene obrve – sve ovo su trendovi koji se njima uopšte ne dopadaju i čak ih smatraju neukusnim. Jedno pravo rešenje su prirodne, nežno obrađene obrve.

Članak se nastavlja posle reklama

Svetlo konturisanje

Jedna od važnih faza u šminkanju. Skulpturisanje pomaže da se naglase jagodice. Igra svetlosti i senke ispravlja nesavršenosti i čini lice izražajnijim. Glavno pravilo konturisanja je da ono bude jedva primetno. Svetle konture, upadljive, izgledaju jako veštački i odbijaju.

Šljokice

Velike šljokice su odlična opcija za raznovrsnu minku ili stvaranje svečanog izgleda. Međutim, ovakvi eksperimenti baš i nisu idelani izbor za sastanak sa muškarcem. Sve što je svetlo, blista i privlači pažnju među muškarcima se smatra vulgarnošću.

Članak se nastavlja posle reklama

Lažne trepavice

Ovo je pravi spas za sve one žene koje su umorne od šminkanaj svakog jutra. Savršeno čine oči izražajnijim, blago ispravljajući njihov oblik i dajući volumen vašim prirodnim trepavicama.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

heckmannoleg/iStock/GettyImagesPlus