Šminkanje u žurbi: Osam pravila koja vam pomažu da izgledate besprekorno čak i kad kasnite (+video)

by | septembar 15, 2022
šminkanje u žurbi

Opet kasnite? Nema vremena ni za tuširanje, a kamoli za celu jutarnju beauty rutinu. Šminkanje u žurbi jeste moguće, ali morate pratiti ova pravila.

Za one među nama koje su uvek u gužvi, rastrzane među 100 obaveza i koje ne stižu ni karmin da nanesu već to rade na prvoj raskrsnici, ogledajući se u retrovizoru… evo jednostavnih a važnih trikova koje će vam pomoći da vaše pripreme na brzinu dovedete do savršenstva.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Šminkanje u žurbi: savršen izgled u samo nekoliko poteza

 

#1 Koristite kompaktnu podlogu

Iako možda više volite tečnu podlogu i puder u prahu, stvari mogu da pođu naopako ako ih koristite u brzini ili van svog kupatila. Kada žurite, uvek je bolja kompaktna podloga. Kada se nanese izgleda kao puder, nanosi se kao lako kao krema, a može da se koristi i za potpunu pokrivenost ili za popravke.

 

Članak se nastavlja posle reklama

2# Koristite prste!

Kolike su šanse da ćete na brzinu izvući baš ono savršeno krilo koje priželjkujete? Ako već koristite senku ili ajlajner, nanosite ih prstom. Kontrolisaćete količinu koju nanosite i lako ćete je izblendirati. Postići ćete utisak kontrolisane zamrljanosti, a on je sada u trendu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

3# Puder za kosu

Istina, ovo nije mekaup trik, ali kakav izgled postižete ako frizura nije kako treba? Kada nemate pri ruci suvi šampon, a niste baš najurednije kose, onda posegnite za puderom za kosu. Uklanja masnoću i podiže kosu pri korenu.

 

Članak se nastavlja posle reklama

4# Olovka za usne umesto karmina

Čak i ne sumnjamo da možete stručno našminkati usne bez ogledala. Ali često je olovka za usne praktičnija od karmina. Ona se mnogo brže i preciznije nanosi, a i izdržljivija je.

 

Članak se nastavlja posle reklama

 

5# Maskara i za obrve

Vrhunac veštine je ako uspevate da sredite obrve na brzinu. Kada žurite ili vam nije sva šminka pri ruci, tada možete da upotrebite i maskaru na obrvama. Vodite samo računa da ne nanesete previše boje.

Članak se nastavlja posle reklama

 

6# Krema za ruke

Ova krema neka vam uvek bude u torbi. Ne samo zbog kože ruku, već i zbog toga što uvek može da vam sredi frizuru ili zameni karmin. Samo vežite rep,a onda namažite ruke kremom i pređite preko kose: savršena sjajna frizura na vidiku!

 

Članak se nastavlja posle reklama

7# Kontrola

Ako niste imali vremena da pomno nanesete i proverite šminku, to možete učiniti bilo gde uz pomoć blinc lampe na vašem telefonu. Samo njome osvetlite lice i sve će se nesavršenosti videti istog trena.

 

8# Salvete

Salvete od recikliranog papira služe kao odličan odmašćivač kože! Dovoljno je da njima potapkate lice nekoliko puta i sav nepotreban sjaj i masnoće biće uklonjeni – voila!

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ovi trikovi za šminkanje uštedeće vam i vreme i novac!

roseann/gettyimagesplus