Spremne za fotkanje: Evo kako da napravite mejkap za fotografisanje kao profesionalac

by | oktobar 13, 2022
mejkap za fotografisanje

Bilo da se spremate za venčanje, crveni tepih ili samo noćni izlazak sa prijateljima koji zaista vole da slikaju – morate biti spremne. Malo pudera i maskara jednostavno nisu dovoljni kada je u pitanju mejkap za fotografisanje

Prisluškivali smo profesionalne šminkere da bismo ukrali njihove najbolje trikove na temu: kako napraviti camera ready šminku.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Mejkap za fotografisanje: zlatna pravila

 

Hidrirana koža je obavezna

Da, nismo prvi kada kažemo da dobra šminka počinje dobrom negom. Ovo bi trebalo da se podrazumeva, ali budite iskrene – ne pridržavate se uvek ovog pravila. Ali, ako se spremate za važan događaj, uvek treba da vodite računa o tome da vaša koža bude hidratizovana. Za šminku koja traje i izgleda dobro na fotkama važna je hidratantna podloga.

Prajmerom protiv crvenila

Nakon rutine nege kože, sledeća stvar koja vam treba je odličan prajmer. Profi šminkeri često mešaju svoj omiljeni prajmer sa hidratantnom kremom jer na taj način nastaje mešavina koja smanjuje crvenilo, koriguje boje i daje savršenu osnovu za šminku.

Članak se nastavlja posle reklama

Puder može da reflektuje svetlost

Nažalost, gotovo je uobičajeno da se čelo sija na fotografijama. Ljudi smo, znojimo se… Ali ako imate dobar puder, to može da neutrališe ovaj efekat. Dobro bi bilo da izaberete mat puder. Važno imati na umu da određeni puderi mogu da reflektuju svetlost, pa samim tim izazovu flešbek efekat  koji vi vidite kao bele fleke na fotografiji. Ovo sprečavate ako birate lagane formule pudera.

Pazite na znoj – fiksirajte šminku

U slučaju da do sada niste čuli: dobar sprej za fiksiranje treba da vam bude najbolji prijatelj. On će obezbediti da vam šminka traje i smanjiti uticaj znoja, vlage, svih spoljnih uslova na vaš mejkpa. Slavni šminkeri obično ovakav sprej prskaju na široke četkice pa ih nežno nanose na kožu.

Članak se nastavlja posle reklama

Proverite se: napravite selfi

Ovo je lako: pre nego što krenete na zabavu, napravite selfi sa blicem.  Ako primetite da ste upotrebili previše pudera, jednostavno ga obrišite – ili ako shvatite da vam treba još malo, dodajte. Takođe, imajte na umu da vas blic kamere može isprati — šminka i ten će izgledati bleđe. Zato slobodno dodajte malo šminke tamo gde mislite da treba. Ne škodi da bogato nanesete bronzer ili rumenilo kako bi vam lice imalo boju na slikama.

Lightfieldstudios/GettyImagesPlus