Tihi luksuz trend: Makeup look koji postaje sve popularniji

by | 5 juna, 2023
Tihi luksuz trend

Tihi luksuz trend je način šminkanja koji osvaja internet. Ovaj trend podrazumeva luksuzni izgled bogataša iz prethodnih vremena i često se naziva i trend “starog novca” (old money).

Tihi luksuz trend: Kako je nastao?

Pod ovim trendom se podrazumeva moda i tehnika šminkanja iz starih bogatih porodica koje su uživale u luksuzu. Ovaj trend tihog luksuza je prvenstveno uzeo maha u modnom svetu, a potom i u trendovima šminkanja. Međutim, ovo je postalo popularno zahvaljujući TikToku kada su blogeri prvenstveno popularisali jakne od tvida i uniforme za jahanje, a zatim su prešli i na makeup stilove. Naravno, vaš izgled ne bi trebalo da govori o stanju vašeg bankovnog računa, ali je reč o uglađenoj i blistavoj koži, glatkoj kosi i urednom manikiru bez premaza.

5 oblika obrva koji će biti u fokusu u narednom periodu

Makeup tihog luksuza

Srećom, ovakav trend se može ponoviti i bez skupe kozmetike. Važno je da odaberete visokokvalitetnu kompoziciju i i da obratite posebnu pažnju na negu kože bez koje nećete moći stvoriti savršenu “šminku bez šminke”. Makeup look treba da naglasi sve prednosti i stvori efekat da ste se upravo probudili.

@maralafontanThe clean look (luxury makeup edition) 🧼♬ L’eta’ dell’amore – Francoise Hardy

  • Za početak nanesite proizvode za negu kože poput hidratantne i blistave kozmetike koja će ujednočiti ton i dati koži uglađen izgled.
  • Odbacite guste tonalne kreme. Nanesite laganu BB ili CC kremu koja je nevidljiva na koži.
  • Nanestie korektor ispod očiju i sakrijte crvenilo ili upalu korektorom.
  • Aktivno konturisanje je beskorisno, pa je bolje lagano naneti bronzer na čelo i jagodicem a zatim dopuniti šminku rumenilom što će lice učiniti svežim i odmornim.
  • Ovaj trend ne uključuje svetle senke i široke crte izvučene ajlajnerom. Bolje je da se ograničite na obojeni interlash i maskaru koju treba pažljivo da nanosite kako biste izbegli grudvice i efekat paukovih trepavica. Možete se služiti i smeđom maskarom jer je ona skoro nevidljiva na trepavicama. Senke su prihvatljive u nude, bež i smeđim nijansama.
  • Važna faza su i obrve. One treba da budu prirodnog oblika. Ako su obrve retke, koristite olovku da popunite gustinu obrva. Prozirni gel će vam pomoći u stilizovanju neposlušnih dlačica.
  • Što se tiče usana, ako je svetao ruž, onda je preporučljivo da nijansa bude klasično crvena. Ipak, najbolje bi bilo dati prednost prozirnim karminima i bledo roze karminima bez sjaja ili samo labelima.

Dakle, stvar je u tome da ova šminka treba da bude što prirodnija. Često se ovaj trend opisuje i da treba da izgledate kao da ste tek ustali.

PeopleImages/GettyImagesPlus