TikTok trik za nanošenje pudera postao je viralni trend mejkap umetnika

by | jun 12, 2022
TikTok trik za nanošenje pudera

Ovaj TikTok trik za nanošenje pudera postao je popularan preko noći, a generacija Z tvrdi da im koža izgleda kao da je prošla kroz filter na društvenim mrežama. 

Puder jeste važan, ako ne i krucijalan deo mejkap rutine. A dosad smo dobijali na bezbroj ispravnih, pa i bizarnih saveta kako da ga nanosimo. Dok neko savetuje da se puder nanosi četkom, drugi koriste bjuti blender, a ima i onih koji puder nanose prstima. Zatim, nanosi se i drugi sloj- podloga u prahu odnosno kamenu. Ili je barem tako bilo dosad.

TikTok trik za nanošenje pudera

Kao što smo već spomenuli, dosad smo imali uobičajeni redosled prilikom šminkanja: krema za lice, tečni puder, korektor, puder u kamenu, bronzer, rumenilo… Međutim, generacija Z je došla na potpuno novu ideju. A oni koji su isprobali ovaj TikTok trend tvrde da koža deluje kao da je prošla kroz neki filter na Instagramu.

Naime, influenserke savetuju da promenimo rutinu šminkanja i da prvo nanesemo puder u kamenu, pa onda tečni puder. Navodno, mejkap ostaje duže na licu, a koža se ne presijava.

@kxtie.t #duet with @ridaaaamat ♬ original sound – Jarida🦋


Dakle, prema njima, prvo se nanosi krema za hidrataciju (moisturiser), zatim puder u prahu, a zatim na taj sloj dodaje se fiksator mejkapa u spreju. Kada se fiksator osuši na licu, nanosi se prajmer pa tečni puder. Budući da, prema onome što smo videli, ovakav način šminkanja zaista daje pozitivne rezultate, mi smo spremni da probamo!

lepotaizdravlje.rsJacob Ammentorp Lund/iStock/Getty Images Plus via Getty Images