Tomato girl: Letnji trend 2023. za rumeni i romantični izgled

by | jul 18, 2023
Tomato girl

Jedan od najpopularnijih trendova koji je premašio i tihi luksuz je tomato girl, koji u stvari znači paradajz devojka ali zapravo je mnogo više od toga.

Pogledajte u nastavku kako da postignete izgled elegantne devojke sa primorja.

Tomato girl: Letnji trend 2023. za rumeni i romantični izgled

Kako izgleda tomato girl?

Zamislite tiho predgrađe pored mora. Tu je stara pijaca na kojoj možete kupiti sočan i jarko crveni paradajz. Njihova boja inspiriše tomato girl estetiku.

Međutim, tomato girl nije samo šminka i frizura, već i opušteni vajb koji nose sa sobom. Najbolji primer  je Gwyneth Paltrow u filmu The Talented Mr. Ripley. Njen lik Marge Sherwood ima veoma šarmantan i romantičan izgled, a traka u kosi i crveni karmin stvaraju savršeno poklapanje sa mediteranskim pejzažima. U ovoj estetici sve podseća na savršeni odmor, uključujući odeću – lagane tkanine, lepršavi korjevi i nabori.

Nije potrebno da se oblačite u jarko crvenoj boji, već samo dodajte ovu nijansu u šminku u obliku rumenila ili karmina. Crvena postaje glavni akcenat u šminkanju i podseća na bezbrižan odmor proveden u hladovini drveća na obali. Prava tomato girl nosi laganu i prirodnu šminku sa crvenim akcentom, koža joj je prekrivena laganim puderom, a kosa joj je blago uvijena od slane vode nakon kupanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by L’OFFICIEL PARIS (@lofficielparis)

Šminka inspirisana ovom estetikom

Na TikTok-u, blogeri se fokusiraju na ten: on bi trebao biti ujednačen i blistav ali nema potrebe da prekrivate sve nedostatke. Da biste postigli ovaj efekat, biće vam potreban lagani puder sa svetlucavom završnicom. Ako vam je potrebna dodatna pokrivna moć, stavite i korektor. Zatim nanesite svetlucavo rumenilo u roze-crvenoj boji kako bi vaša koža zablistala i dobila taj sveži izgled.

Bronzer će pomoći da se postignete preplanuli ten. Nanesite proizvod paperjastom četkicom duž ivica lica, a ostatak prošetajte duž vrata. Na kapke takođe možete naneti malo bronzera.

Kada je u pitanju ovaj izgled, možete i preskočiti maskaru. Ali ako želite da naglasite oči, dajte prednost proizvodima u braon nijansama: ova maskara izgleda prirodnije od crne.

Poslednji dodir je crveni karmin. Njegov finiš može biti bilo kakav: mat karmini i lagani sjaj ili kremasti ruž. Boja takođe nije bitna – prilagodite ton vašem tenu i ostatku šminke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Paula Ortiz (@cescavie)

Da li biste dale šansu ovom trendu? Ono što je sigurnom ističe najlepše crte vašeg lica i rumeni izgled kože uz crveni ruž deluje tako mladalački i zavodljivo!

Miljana MomirovićEvan Agostini / Staff/GettyImagesEntertainment, Frazer Harrison / Staff/GettyImagesEntertaimnent