Trajni korektor za podočnjake: Da li nam može pomoći i da li je bezbedan?

by | januar 31, 2023
trajni korektor za podočnjake

Tamni podočnjaci su ozloglašeno teški za lečenje. Injekcioni fileri su jedno od dugotrajnijih rešenja povodom ovog problema. Međutim, fileri nisu baš opcija koja oduševljava mnoge. Da li nam onda trajni korektor za podočnjake može pomoći?

Trajni korektor za podočnjake: Šta je to?

Ideja da ne morate više nikada nanositi korektor zvuči idealno. Ali ova vrsta kozmetičkog tetoviranja svakako ne sme biti olako prihvaćena. Morate mnogo da istražite pre nego što se odlučite na ovakav potez. Trajni korektor za podočnjake je ustvari tetovaža sa svetlijom bojom kako bi dala koži svetliji izgled. Ovo tetoviranje se može koristiti bilo gde na telu. Često se koristi i za kamuflažu ožiljaka.

Prednosti trajnog korektora

Trajni korektor za podočnjake može imati velikog uticaja na vaše samopouzdanje. Ukoliko ste u večitoj borbi sa tamnim kolutovima ispod očiju i to utiče psihički na vas, onda je ovo dobro dugotrajno rešenje. Bićete rasterećeniji jer nećete morati da brinete o tome da li se pigment isprao i znaćete da su vaši podočnjaci kamuflirani. Ono što je dodatni plus ovom tretmanu jeste što je uglavnom dovoljno da to učinite samo nekoliko puta i ne morate se više vraćati. Jedan tretman traje najviše 90 minuta.  Isto je i sa sakrivanjem ožiljaka i strija. Umesto laserskih tretmana koje zahtevaju mnogobrojne sesijw,ovo uradite jednom i ne brinete.

Članak se nastavlja posle reklama
@beautybybistra #permanentconcealer#augenringe#dunkleaugenringe#vorhernachher#behandlung#kosmetik#hamburg#deutschland#schulungen#beauty#foryou ♬ Love Nwantiti – CKay

 

Kako područje oko očiju podnosi trajni korektor?

Veoma je važno da pre samog tretmana izbegavate korišćenje aktivnih sastojaka za negu kože oko očiju. Dovoljno je da nanosite samo običnu hidratantnu kremu. Međutim, postoji i rizik od neželjenih efekata. Postoji rizik od infekcije zbog osetljivost područja. Može da se javi alergija ili reakcija kože na korišćeno mastilo u vidu osipa ili malih tvrdih izbočina na koži. Svako ko ima dermatitis očnih kapaka, ekcem, čnu rozaceu ili bilo koju vrstu upalnih problema sa kožom oko oka treba da izbegava trajni korektor.

Članak se nastavlja posle reklama

Što se tiče izgleda, mogu se pojaviti male bore. Takođe, ukoliko tehničar ne pogodi pravu boju pigmenta, razlika će biti vidljiva. Međutim, kako starimo pigmentacija kože se menja dok pigment mastila ostaje isti. Zbog toga pigment mora biti veoma pažljivo izabran.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Test na koži pre tretmana

Veoma je važno da pažljivo odaberete tehničara kod koga idete na tretman! Pitajte tehničara da vam da malu dozu mastila koje planira da koristi. Nanestie ga na čestvrtinu velikog flaster i postavite na unutrašnju stranu ruke ili na pregib lakta i ostavite ga tu 24 sata. Ponavljajte ovo sedam do deset dana proveravajući svakodnevno da li imate neku reakciju.

Nega nakon tretmana

Područje ispod očiju morate da održavate čistim i da nanosite zaštitnu mast poput akvafora ili vazelina u periodu od nedelju dana nakon tretmana. Takođe, bilo bi dobro da pigmentirani deo zaštitite od sunca prvih nekoliko nedelja nakon procedure.

Članak se nastavlja posle reklama

trajni korektor za podočnjake

Trajni korektor za podočnjake može biti sjajno rešenje, ali morate biti pažljivi i dobro se raspitati pre nego što se odlučite na ovaj korak. Imajte u vidu da se slike koje daju kao primer pre i posle, odnose na period kada se koža već smirila kako se ne biste razočarali. Dakle, ako želite se rešite podočnjaka, samo hrabro, ali oprezno!

Članak se nastavlja posle reklama
KatarzynaBialasiewicz/GettyImagesPlus,Marina Demeshko/GettyImagesPlus