Magnetski ajlajner je novi hit mejkap trend, ali da li je bezbedan?

by | avgust 10, 2022
magnetski ajlajner

Magnetski ajlajner je postao broj jedan mejkap izbor u proteklih nekoliko meseci. Pa ipak to ne znači da je ovaj način šminkanja sasvim bezbedan. Evo o čemu se radi.

Za one kojima maskara nije dovoljna, lažne trepavice nude sjajnu alternativu. One su dramatičnije od maskare, i uz adekvatnu brigu o njima, one donose najbolje od oba sveta. Ipak, i veštačke trepavice imaju mane, naročito ukoliko lepak nije dovoljno jak.

Otuda su se pojavile magnetske trepavice koje navodno bolje prianjaju na kapak i postojanije su. A sa njima, pojavio se i sasvim novi pojam u bjuti svetu- magnetni ajlajner.

Šta je magnetski ajlajner?

Baš kao i standardni ajlajner, i ovaj dodaje pigment i definiše liniju kapka. Razlika je u tome što oni prižaju jedinstvenu potporu za magnetne trepavice; sadrže oksid gvožđe, koji se ponaša kao magnet. Ipak, važno je napomenuti da ovakav proizvod ne kupujete na svoju ruku niti ih treba upotrebljavati bez prisustva stručnjaka.

Šta su magnetne trepavice?

U pitanju su veštačke trepavice koje na bazi imaju magnetnu tračicu. Ona se „lepi“ za magnetni ajlajner i postojanija je. A uz to, prilikom nanošenja ovih ekstenzija, nije potreban lepak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by K H E A M O M (@kheamo_m)

Da li su ovi proizvodi bezbedni?

Teoretski da, ali je važno imati na umu nekoliko stavki. Ipak, mejkap umetnici savetuju da ove preparate koristite samo u specijalnim prilikama, a ne svakodnevno.

Isto tako, napominju da sve vrste veštačkih trepavica mogu biti leglo bakterija i mogu uzrokovati infekcije oka.

Osobe alergične na oksid gvožđe bi trebalo da izbegavaju magnetne ajlajnere i trepavice. Isto važi i s osobama koje imaju oboljenja oka (li su ih imali).

Kako se bezbedno uklanja magnetski ajlajner?

Nanesite ajlajner na liniju kapka (odmah iznad korena trepavica), a nikada na suzni kanal. Ostavite da se osuši dva do tri minuta, a zatim nanesite trepavice koje bi trebalo da se lako zalepe.

Kada skidate trepavice, radite to polako i nežno. Počnite s spoljašnjim delom i polako vucite dok ne skinete trepavice. Nagli i grubi pokreti bi mogli da počupaju prirodne trepavice i da povredite oko.

Ajlajner skidjate skidačem na bazi ulja. Umesto da trljate kapak, na tufer nanesite uljani skidač i zadržite na kapku nekoliko sekundi. Radite to dok ne skinete sav ajlajner.

Nakon toga, savet je da još jednom kapke i lice očistite, mineralnim tonikom.

 

Lepota i zdravljeLuda311/iStock(Getty Images Plus via Getty Images