Makeup by Vanja: Praktičan a glamurozan smokey ajlajner!

Odlična opcija za one kojima nikako ne polazi za rukom da precizno izvuku liniju ajlajnerom je smokey liner, preporučuje mejkap umetnica Vanja Radosavljević.

by | maj 7, 2021

Kad ne znam kako da se našminkam, a želim da izgledam kao da sam se malo potrudila odaberem smokey ajlajner.

Fora je u tome sto ne mora previše da se pazi na preciznost izvlačenja savršeno oštrog ajlajnera jer ćemo ga prekriti senkama, a dobija se efekat izduženog, mačkastog pogleda. Ova tehnika je savršena za one koji imaju spuštene kapke.

Ovoga puta koristila sam smeđi ajlajner, ali, naravno, može i crni. (Pogledajte i… Makeup by Vanja: Ljubičasta senka – Originalan način da ponesete boju koja je hit proleća!)

Članak se nastavlja posle reklama

Kako naneti smokey ajlajner

1. Ajlajner sam izvukla kao i inače, nakon čega sam tankom četkicom prvo nanela tamnosmeđu senku celom dužinom ajlajnera. Nakon toga sam namazala svetliju, neutralnu braon i izblendala te dve senke.
2. Donji kapak sam blago istakla sa malo smeđe senke, a u vodenu liniju sam nanela nude olovku (može i bela) da dodatno “otvorim” oko. Za kraj, naravno – maskara. I to je to, ne može biti jednostavnije!
3. Ovaj izgled sam iskombinovala sa sjajnim “nude” usnama. Ukoliko želite malo dramatičniju i upadljiviju varijantu šminke, probajte sa jarkim ružem.

Vanja makeup

Vanja makeup

Vaša makeup umetnica Vanja Radosavljević
Vanja se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko. Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i nekoliko ključnih proizvoda može napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Pogledajte i video u nastavku kako postići ovaj izled!

Članak se nastavlja posle reklama

 

 

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rs