Makeup trendovi za 2023: Evo šta nas očekuje u svetu lepote tokom naredne godine!

by | decembar 27, 2022
Makeup trendovi za 2023.

Makeup trendovi za 2023. godinu obećava od svega pomalo- i starog i novog! Evo kako ćemo se doterivati u narednoj godini.

Trendovi su ciklični i 2023. godine idemo pravo u budućnost po inspiraciju za šminkanje. Efekat serije „Euforija“ bledi, kontura trenutno nije u našem fokusu, a to je novi početak… koji bi mogao izgledati malo poznato. Uzmimo šminku iz 90-ih i prebacimo je u 2023. Ukrašćemo tu svežu kožu, ali nećemo pritom da stanjujemo obrve. Svaki put kada uhvatimo trend koji smo ranije videli, mi ga podižemo na viši nivo. Nikad nije sasvim kao što je bilo.

Ovaj novi trenutak u šminkanju je vreme lakoće, iako neće biti potpuno bez napora. Videćemo ogroman prelaz od uglađene i usavršene šminke do gole kože i oživljenih očiju — pomislite na teške metale i metalik nijanse. U 2023. makeup formule će biti lakše, ali jednako efikasne; shimmers će zasijati jače; klasika — crna olovka i maskara — će ostati u stanju pripravnosti, ali će postati ultratamna.

Članak se nastavlja posle reklama

Makeup trendovi za 2023.

Šminka za lice

Neka vaša koža duboko udahne. Na minut smo bili zaglavljeni u podlogama, a lica su namenjena da se vide. Imajući ovo na umu, osnovne formule šminke će početi da se udaljavaju od teških tekstura. Očekujemo da svežu šminku. Ljudi koriste više toniranih seruma, toniranih hidratantnih krema i toniranih SPF-a umesto teških mat podloga.

Članak se nastavlja posle reklama

Brojni brendovi već imaju paperjaste formule koje su u suštini šminka bez šminke u boci. Vidimo podlogu koja veoma liči na prirodnu kožu. Formula se upija u kožu uz minimalno mešanje, a sjaj traje ceo dan.

Makeup trendovi za 2023. i obrve

Članak se nastavlja posle reklama

Predviđa se da obrve dostignu vrhunac u narednih 12 meseci. Eklektični lukovi bili su najbolji dodaci modela na pistama za proleće 2023. sa stilizovanim prorezima, lukovima tankim kao olovka, geometrijskim, metalnim trouglovima, izbeljenim obrvama i pirsinga . Neki šminkeri predviđaju da će se čak i ultratanke, jako počupane obrve vratiti.

Članak se nastavlja posle reklama

Van modne piste, poznate ličnosti su nedavno nanosile peroksid na svoje obrve. Sa golim licem ka kojem se krećemo, to deluje neodoljivo. Julia Fox, Bella Hadid i Kendal Jenner se slažu – sve tri su izbelile obrve. Izgled postaje sve manje šokantan, a sve više (usudimo se reći) normalan. Ako ne želite da budete potpuno platinasti, razmislite o tome da „podignete“ obrve nekoliko nijansi svetlije ili da koristite gel za obrve svetlije nijanse.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Članak se nastavlja posle reklama

Grunge makeup

Sa povratkom zamrljanih očiju, neuredna šminka se polako ali sigurno vraća u modu. Zamislite Kate Moss ili nagoveštaj Kortney Love iz 90-ih. Šminkeri preporučuju razmazivanje obloge uz pomoć četke za življi izgled. Nesavršenost je tajna, a preciznost je nebitna. Sva šminka na prolećnim revijama bila je veoma živa i grunge.

Članak se nastavlja posle reklama

Zamrljane crne senke modela su napravile hladan pogled na klasično smokey eye tehniku šminkanja. A Fendijeva revija za proleće 2023. modernizovala je nered dodavanjem avangardnog poteza srebra duž linije trepavica.

Sva ova nervoza je uravnotežena vašom osnovnom šminkom ili njenim nedostatkom. Devedesete su donele sirovu lepotu i svežu, prirodnu kožu koja se, kao što smo već napomenuli, vraća u modu.

Članak se nastavlja posle reklama

Makeup trendovi za 2023- vinil usne

Sjajan saten. Već smo videli trenutke svetlosti među mat ustima poslednjih godina, ali uskoro će odraz postati zaslepljujući. Sjajne, crvene usne kod Moschina i Miu Miu izgledale su tako luksuzno.  Ovo donosi i svežije, sjajnije usne u budućnosti- skoro kao lateks.

Članak se nastavlja posle reklama

Opraštamo se od jako obrubljenih usana prekrivenih gomilom providnog sjaja, a svetlucavi ruževi su došli i otišli. Videćemo boju usana koja je više u licu — zaista smele, superneprozirne crvene, ljubičaste, narandžaste, čak i smeđe i sive. I sve će sjajno zasijati.

Trepavice

Nanošenje maskare možda nije novi pristup šminkanju – ali može imati novi uticaj. Najnovije formule  su ekvivalentne lažnim trepavicama. I slobodno ih primenite. Nanosite maskaru sa duplom dozom i na gornjim i na donjim trepavicama. Za najveći efekat, prvo uvijte trepavice.

Ekcentrični akcenti

Senka blokirana u boji u duginim neonskim nijansama, prskanje žarkoružičastog rumenila, električno narandžaste oči….

Trend „dopamin glam“ – jarka navale boja – će biti sve popularniji. Videli smo ga na brojnim revijama za 2023. u vidu  limun žutog karmina, dvobojnih usana…

Kreiranje mozaika u boji i isticanje karakteristika koje najviše volite nikada neće izaći iz mode. Plus, ne postoji pogrešan način da se to uradi. Što je paleta svetlija, to bolje. Šminka za oči sada nudi mnogo šareniji aspekt koji se neće  uskoro promeniti.

Makeup trendovi za 2023-. i hiper sjaj

Toliko preliven da je potpuno anđeoski. Ovo je sjaj koji težimo 2023. Modeli su nam pokazali da je moguće da koža izgleda skoro kao ogledalo sa pravim hajlajterom i strateškim nanošenjem sjaja. To je kao šminka bez šminke, ali sa dodatnim dodirom letnjeg sjaja.

A kozmetički hemičari su tu da pomognu, donoseći nam proizvode za negu kože, lagane teksture i eterične završne obrade koje mogu biti čak i providne. Bronzeri će napraviti korak unazad“. Sada je vreme za rosne, vodenaste efekte, holografski svetlucanje i hajlajtere velike snage. Ne možete da sijate previše.

 

Lepota i zdravljekobrin_photos/via Getty Images; Artem_Furman/Getty Images; ValuaVitaly/via Getty Images;