Drama, jake boje i oštre linije: Šminka će ove jeseni biti izuzetno upadljiva!

by | avgust 29, 2023
makeup trendovi za jesen 2023

Makeup trendovi za jesen 2023. su već stigli, a naš savet je da ih dobro proučite kako biste spremno dočekale novu sezonu!

Čak i ako ste najveći fan leta na svetu, ipak morate priznati da ima nečega magičnog u jeseni. Sveža jutra, boje lišća, topao čaj u rukama, kašmirski džemperi i prozirne nijanse podloga za kožu te svetlucavi sjajevi za usne.

Promena garderobe za sezonu je obred prelaza, a to važi i za vašu kozmetičku torbu ili neseser. Hladnije temperature takođe otvaraju potpuno novi horizont eksperimentisanja sa šminkom. „Jesenja šminka je uzbudljiva jer kako vreme postaje hladnije, zabavno je igrati se sa različitim teksturama i završnim obradama za šminku, stvari koje biste možda želeli da izbegnete tokom vrelih letnjih meseci“, objašnjava slavna šminkerka  Mai Quynh. Vizažistica Sara Ren, globalni direktor umetnosti u Milk Makeup-u, se slaže. „Mislim da je, baš kao i sa modom, odlično vreme za slojeve. Vreme postaje hladnije, a mi se vraćamo igranju sa tenom i nanošenjem slojeva – bez brige da će se šminka topiti.“

U nastavku vam predstavljamo top trendove u šminkanju za ovu jesen.

Makeup trendovi za jesen 2023.

Latte Makeup


Ako je Hailey Bieber odobrila, onda znate da će se neki trend zadržati. Monohromski ten i svetlosmeđa latte šminka su ogroman trend za ovu jesen. Ova šminka je popularna jer je neutralna i pristaje svakom tonu kože. U pitanju je suptilni prelaz s no makeup looka. Nemojte koristiti previše mat proizvode, a neka nijanse budu svetlo smeđe, a ne duboke. Isto tako, opredelite se za zlatni sjaj. Za makeup očiju, izaberite smeđe ili bronzane olovke i ajlajnere.

Usne 90-ih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kasey (@thefacebykase)


Latte tonovi će definitivno biti u fokusu naročito na usnama. Ove jeseni usne konturišemo po uzoru na devedesete. Smeđe olovke, karmini i sjajevi su u fokusu.

Makeup trendovi za jesen 2023- karamel i kafene nijanse

 

View this post on Instagram

 

A post shared by NADIA TAYEH | نادية (@tuddynana)


Poznata kao „caramel macchiato makeup“, s bogatim i toplim tonovima kafe, ovaj makeup trend će imati ogroman povratak tokom jeseni. Koristite tonove kafe i karamele za unutrašnji ugao oka, i uparite ove boje s bakarnim i zlatnim nijansama.

Vamp matte usne

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Makeup Artist Patrick Ta (@patrickta)


Ovaj trend započeo je 2016. godine, a izgleda da će se sada vratutu. Duboke nijanse crvene i bordo su u fokusu, uz svežu, sjajnu kožu i meke, čupave obrve.

Meki goth

Ako više volite stil Billie Eilish, izaberite got varijantu ove jeseni. Smokey oči, vamp usne i velike trepavice- to je sve đto će vam trebati!

Makeup trendovi za jesen 2023- „cloud“ koža

Pomislite na mat, ali mekšu i zamuljaniju varijantu. Cloud koža i soft mat finiš su trend ove jeseni.

Rumenilo

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Park 박니나 (@ninapark)

Rozikasto, jagoda rumenilo biće popularno i tokom jeseni, a savet je da izaberete kremasta rumenila rozih tonova koji će oživeti vađe lice.

Lepota i zdravljeta-nya/iStock/Getty Images Plus via Getty Images; Foremniakowski/iStock/Getty Images Plus via Getty Images;shumskaya /iStock/Getty Images Plus via Getty Images