Nail slugging: Novi TikTok trend za negu noktiju koji osvaja svet

by | avgust 26, 2022
Nail slugging

Velike su šanse da ste već naišli na termin „nail slugging“, a ukoliko vam i dalje nije jasno o čemu se radi, na pravom ste mestu.

Slugging je sve popularniji viralni trend nege kože lica. U pitanju je nanošenje debelog sloja proizvoda na bazi balzama (ulje, vazelina ili gela) na lice preko noći, za dodatnu hidrataciju. I dok smo za ovaj trend, kada je nega lica u pitanju, već čuli (i isprobali), nanošenje slojeva  na nokte nije nešto što nam je palo na pamet. Dosad.

Nail slugging

Ovaj trend postao je popularan zahvaljujući TikToku, a cilj je da nam nokti budu jači i zdraviji te da se ne listaju.

Poenta je u tome da uz pomoć hidratantnih i hranljivih proizvoda negujemo kutikulu nokta, a samim tim, jačaćemo i samu noktnu ploču. Kutikule, odnosno zanoktice, uglavnom sečemo, iako je njihova funkcija jasna- zaštita nokta od prljavštine, bakterija i infekcija.

Jaki nokti i kosa: Ubacite u ishranu ovih 7 vitamina!

Ovaj maleni deo kože na nokti igra veliku ulogu, a nezdrave zanoktice dovode do infekcija, pojave bakterija i gljivica na noktima, upala, crvenila i otoka. Stoga, veoma je važno negovati ih.

Samim tim, ne čudi što je ovaj trend nege zanoktica postao toliko popularan. Dok neki koriste specijalizovano ulje za zanoktice, drugi koriste vazelin ili običnu kremu za ruke. Kao prva pomoć može da posluži i maslinovo, kantarionovo ili bademovo ulje.

Kako funkcioniše ovaj trend?

Nakon odlaska na spavanje, na zanoktice i noktnu ploču nanesite ulje po želji i umasirajte ga u svaki nokat i zanokticu posebnu. Nakon toga možete naneti i hidratantnu, hranljivu kremu na isti način. Posle slugginga ne koristite više ruke i pustite da koža i nokti upiju sve hranljive sastojke preparata tokom noći.

@mytrendynails TikTok #skincare trend but do it for #nailcare! Lock in your #cuticle oil by #slugging ! #colorstreet #aquaphor #nails #nailhack #cuticleprep #cuticlecare #cuticleoil #diy #nightroutine #colorstreetnails ♬ original sound – MyTrendyNails

Lepota i zdravljeiprogressman/iStock/Getty Images Plus via Getty Images