Crtanje obrva bez greške: Zbog ovoga vam kvare izgled

by | avgust 5, 2023
Crtanje obrva

Bez obzira jesu li guste ili retke, crtanje obrva na pravi način može stvoriti iluziju prirodno savršenih obrva ako ne pravite ove greške.

Iscrtavanje obrva zaista zahteva veštinu i vežbu ali kada jednom „uđete u štos“, celokupni izgled šminke izgledaće besprekorno. Za njih se kaže da su osnova svakog look-a jer je činjenica da ako nisu pravilno popunjene, pokvariće šminku čak i ako ste ostatak tena uradili bez greške.

U nastavku pogledajte kako da to izbegnete.

Crtanje obrva bez greške: Zbog ovoga vam kvare izgled

Menjanje luka

Uprkos tome kako se vama čini, vaše obrve zaista imaju oblik luka koji najbolje odgovara proporcijama vašeg lica. Nema potrebe da formirate visoki luk obrva, ako ga prirodno nemate. S druge strane, ne bi trebalo ni da crtate obrve ni iznad vaših dlačica i pokušavate ih očiniti debljim ili ravnijim.

Rešenje: ostavite luk na mestu gde se nalazi. Ako vam se čini da nešto zaista nije u redu, potražite savet profesionalnog kozmetičara.

Promena oblika obrva

Trebalo bi da imate sopstveni oblik obrva koji idealno odgovara obliku lica i kompenzuje neke nedostatke (na primer, ako imate oči oblika badema, onda gornju tačku obrva treba blago podići jer ravne obrve neće dobro izgledati; ako vam je lice izduženo, bolje je da obrve, naprotiv, budu ravne). Ipak, ne pokušavajte da postignete „pravi“ izgled uz pomoć proizvoda za popunjavanje obrva jer će izgledati neuredno.

Rešenje: Ako se ne osećate samouvereno po ovom pitanju, samo zakažite termin kod profesionalnog kozmetičara koji će rešiti dilemu.

Crtanje obrva identično

Lice, u principu, nije simetrično. Zato samo prihvatite činjenicu da vam obrve nisu potpuno iste, i to je savršeno u redu. Uz pomoć šminke treba samo delimično ispraviti nesavršenosti, a ne stvoriti „bliznakinje“.

Rešenje: Ne trudite se, već ostavite perfekcionizam za druge stvari.

Pogrešna nijansa

Prilikom iscrtavanja obrva, često koristimo nijansu koja je tamnija ili svetlija, zbog čega na kraju šminka nije u skladu sa našim licem.

Rešenje: pokušajte da izaberete proizvode za obrve koji je polovinu nijanse tamniji od boje vaše kose. Uglavnom hladniji tonovi najbolje funkcionišu, dok topli mogu izgledati pomalo narandžasto (posebno kod braon nijansi). Osim toga, nema potrebe da koristite više nijansi za popunjavanje obrva – konturisanje je rezervisano za lice.

Nepravilno crtanje obrva

Rešenje: nakon odabira proizvoda koji vam savršeno odgovaraju, počnite da popunjavate praznine od unutrašnjeg ugla obrve. Pratite prirodan oblik obrva vodeći računa da se sužava na kraju i ide u „špic“. Takođe, pre nanošenja proizvoda vodite računa da ga nema previše na četkici, jer ćete u suprotnom učiniti obrve pretamnim.

 

 

Miljana Momirović puhhha/GettyImagesPlus