Šta su ombre obrve?

by | decembar 16, 2022
ombre obrve

Ombre obrve su polutrajna tetovaža koja stvara utisak obrva osenčenih mekom olovkom. Često se nazivaju i puder obrvama

 

Šta su ombre obrve?

Ombre obrve su stil koji na obrvama koristi ombre senčenje –  polutrajnu tehniku oblikovanja obrva. Kod nas se ova tehnika često naziva i puder obrvama. Tokom ovakvog senčenja obrva koristi se mala mašina koja ubacuje pigment u kožu u ekstremno malim tačkama, a krajnji efekat su obrve koje izgledaju kao da su uređene mekom olovkom za obrve.
Za većinu žena, svakojutarnje oblikovanje i iscrtavanje obrva jeste najstresniji deo šminkanja. Ombre senčenje daće vam jednu do do tri godine  uživanja – potreba za doterivanjem obrva svedena je na minimum.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Prednosti ombre obrva

  • Idealna opcija za masnu ili osetljivu kožu koja često odbacuje mikroblejding pigment
  • Zahteva retke korekcije
  • Daje izgled punijih, definisanih obrva
  • Ombre obrve su pogodne za sve tipove kože

Mikroblejding ili ombre: Šta je bolje?

Obe tehnike su u stvari polutrajna tetovaža, a najveća razlika između mikroblejdinga i ombre obrva jeste način na koji se pigment ubacuje u kožu. Kod mikroblejdinga u pitanju su kratki potezi koji podsećaju na posebne dlačice, dok je kod ombre obrva u pitanju mnoštvo finih tačkica koje graduiraju po boji i intenzitetu.

Moguće je kombinovati obe tehnike jer se jedna može koristiti na početku obrva, a druga na krajevima. Mikroblejding je odlično rešenje za sam početak obrva, dok ombre obrve fenomenalno izgledaju na samom repu.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Ombre obrve: Kako izgleda tretman?

Posebna priprema nije neophodna, važno je samo da vam lice bude čisto kada dođete u salon i da budete odmorni. Dva dana pre tretmana trebalo bi da izbegavate alkohol, lekove i botoks.
Sam tretman traje oko dva do tri sata. Najveći deo tretmana posvećen je iscrtavanju budućeg oblika vaših oblika. Moći ćete da ga vidite pre nego što počne ubacivanje pigmenta i da reagujete ukoliko vam se ne dopadne. Nakon toga, stavlja se anestetik i počinje sa radom.

Članak se nastavlja posle reklama

Zbog anestetika, tretman nije bolan, ali možete osetiti neprijatnost i pritisak. Kao i kod mikroblejdinga, posle nekoliko nedelja sledi korekcija na kojoj se ispravljaju manji neodstaci.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Neželjeni efekti ombre obrva

Ne postoje dokumentovani neželjeni efekti mašinskog senčenja. Iako je uporediva sa tradicionalnom tetovažom, igla ne ulazi toliko duboko u kožu. Budite samo spremni na to da će se boja vaših obrva sa vremenom menjati, jer kao i svaka polutrajna tetovaža i ombre obrve postaju svetlije sa godinama.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Nega ombre obrva

Zamislite ovo kao mini odmor od teretane i nošenja šminke. Obrve ne bi trebalo da vlažite i kvasite bar 10 dana, a toliko dugo je zabranjeno i znojenje (Sauna i treninzi), kao i nanošenje šminke. Trebalo bi da izbegavate i odlaske kod kozmetičara, retinol i pilinge. Takođe, trebalo bi da se klonite sunca i UV zračenja.

 

Koliko dugo traju ombre obrve?

Srećom, ombre obrve će trajati između jedne i tri godine. To znači da će biti potrebno manje korekcija da bi vaše obrve bile pod kontrolom. Međutim,  životni vek ombre obrva će zavisiti od vašeg načina života i tipa kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Vremenom ćete primetiti da vaše ombre obrve počinju da blede. Kada vaše obrve počnu da izgledaju manje definisane, znaćete da je vreme za popravku. Dobra je praksa da radite korekciju na svakih 18 meseci kako bi vaše obrve izgledale fantastično kao onog dana kada ste ih senčili.

 

Kako lažirati ombre obrve šminkom?

Ako niste sigurni da želite polutrajnu tetovažu, izgled ombre obrva možete postići i šminkom, tačnije puderom za obrve. Evo kako:

Članak se nastavlja posle reklama

Počnite sa čistim licem: Uklonite svu šminku sa lica.
Čupajte zalutale dlačice: Uklonite sve zalutale dlačice obrva da biste izgledali uredno.
Isčetkajte obrve: Koristeći četkicu za obrve, očešljajte obrve tako da budu zaglađene.
Označite i ocrtajte svoje obrve: Koristeći ajlajner svetle boje, napravite male tačke na početku, luku i repu obrva.
Nanesite nijansu obrva po izboru: Nijansu za koju se odlučite treba naneti na poslednji deo obrva, ostavljajući prednji deo obrva golim.
Popunite puderom za obrve: Koristite malu četkicu pod uglom da popunite obrve puderom. Alternativno, možete koristiti olovku za obrve. Obrve počinju svetlim nijansama i posaju tamnije ka repu.
Dodajte puder ili olovku na prednji deo obrva: Laganije popunite ovde da biste stvorili ombre efekat.

 

Ombre obrve pre i posle

Ako vas interesuje kako izgledaju ombre obrve posle tretmana, evo primera:

Članak se nastavlja posle reklama

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели NIKKIBROWZ (@nikkibrowz)

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Taylor Parks l Fine Line Tattoos & Microblading (@taylored.ink)