10 načina da učinite trepavice gušćim i dužim

by | decembar 24, 2022
trepavice

Ako patite zbog slabih ili retkih trepavica, postoji rešenje. Istina, moraćete da potrošite vreme i naučite neka pravila, ali rezultat je vredan toga. Kako da svoje trepavice učinite gušćim i dužim?

Posetite dermatologa

Pronađite vreme u svom rasporedu da posetite profesionalca. Ovo je posebno važno ako osećate da je rast katastrofalno spor ili primetite da je počelo obilno opadanja. Sve što ometa rast drugih dlačica može poremetiti i rast trepavica: to je neuhranjenost, jak stres, hormonske fluktuacije… Nedavno se pojavio novi razlog za „usporavanje“ ─ redovna upotreba veštačkih trepavica. Dokazano je da može da izazove takozvanu „trakcionu alopeciju“ (opadanje kose, što je traumatično), slično onome što se dešava na glavi zbog previše čvrstih pletenica. Ukratko, prvo treba da pogledate koren problema.

Članak se nastavlja posle reklama

10 načina da učinite trepavice gušćim i dužim

Očistite trepavice

Jedan od glavnih uslova za lepe trepavice je pravilna higijena kapaka. Mnogo različitih faktora može uticati na razvoj infekcija ili izazvati izrasline na trepavicama, što potencijalno može dovesti do gubitka trepavica. Dakle, održavanje čistoće će pomoći u sprečavanju takvih problema. Trljanje očiju u svim pravcima tokom umivanja nije dobro rešenje. Nanesite na pufer tečnost za skidanje šminke, nanesite pufere na oči na nekoliko sekundi, a tek onda glatkim pokretima nadole uklonite maskaru i senke. Tako ćete sačuvati svoje trepavice i izbeći nepotrebne bore.

Svake večeri hranite trepavice uljem

Možete koristiti nefiltrirana hladno ceđena ulja. Ulje koštica kajsije, na primer. Uzmite tanak štapić, uronite ga u bočicu, a zatim nanesite proizvod tačno duž linije rasta. Ulje kajsije sadrži ricinoleinsku kiselinu i esencijalne masne kiseline koje poboljšavaju cirkulaciju krvi i stimulišu procese rasta. Ali posebno često, za jačanje obrva i trepavica, stručnjaci preporučuju ulje isceđeno iz listova usme, bogato alkaloidima, flavonoidima i vitaminima koji neguju folikule dlake.

Koristite serum za rast trepavica

Životni ciklus trepavica je prilično dug: od 30 do 60 dana. A ako su vaše trepavice oštećene ili presušene, onda mogu prerano ispasti. Da se ​​to ne dogodi, potrebna im je podrška u vidu kozmetičkog seruma.

Članak se nastavlja posle reklama

Uvijte trepavice pre nanošenja maskare

Ako prvo koristite maskaru, a tek onda uvijate trepavice, onda se povećava rizik od nepredviđenog „lomljenja i oštećenja“. Uzgred, isto se dešava kada ujutru zaboravite da skinete šminku i pokušate da savijete trepavice. Ovo je veoma opasna praksa! Jednom rečju, uvijajte trepavice samo dok su čiste i na njima nema tragova šminke.

Izaberite maskaru sa hidratantnim sastojcima

Među najboljim „hidratantima“ su pantenol i pčelinji vosak. Deluju duboko i dugo.

Članak se nastavlja posle reklama

Promenite maskaru svaka tri meseca

U svakom slučaju, pokušajte da to uradite, jer je veoma važno da koristite proizvod koji ne sadrži bakterije. Svaki put kada izvadite četkicu iz tube, dozvoljavate vazduhu da uđe tamo gde ne bi trebalo da bude. Prvo, isušuje formulu, a drugo, promoviše širenje bakterija. Tako da posle tri meseca aktivne (što znači skoro svakodnevne) upotrebe mogu da se pojave grudvice, a u najgorem slučaju i nosioci infekcije.

Ne spavajte licem nadole

Nije važno da li imate prirodne ili produžene trepavice – nemojte zakopavati nos u jastuk, jer vas banalna mehanička oštećenja mogu dovesti do opadanja trepaviac. Pokušajte da se odmarate na boku ili leđima da biste izbegli nepotrebno trenje.

Članak se nastavlja posle reklama

Očešljaj trepavice

Kao i kosa na glavi, trepavice treba dobro češljati okruglom četkom (poželjno dva puta dnevno). Pažljivo odvojene, a ne skupljeni zajedno, izgledaju mnogo bolje i rastu u jednom pravcu, a ne nasumično.

ingalvanova/gettyimagesplus

Tagovi: