Nanošenje maskare: Zbog ovoga izgleda loše na donjim trepavicama

by | april 9, 2023
Nanošenje maskare

Postoje neki problemi u vezi sa šminkanjem koje svi imamo, a nanošenje maskare na donje trepavice je blizu vrha liste.

Koliko puta vam se desilo da maskara na gornjim trepavicama izgleda tako savršeno, a onda donje trepavice upropaste ceo look? Ako ste mislile da je problem u maskari – nije. Zapravo, na donje trepavice se maskara nanosi na malo drugačiji način i u tome je u stvari caka.

Otkrivamo vam kako da je nanesete, korak po korak.

Nanošenje maskare: Zbog ovoga izgleda loše na donjim trepavicama

Postoji nekoliko načina koji vam mogu pomoći da donje trepavice zapravo izgledaju dobro kada nanesete maskaru. Oni će obezbediti da se maskara ne razmaže i ne kruni, a vi ćete postati pravi profesionalac za nanošenje maskare.

Čiste trepavice: prvi korak za nanošenje maskare

Pre nego što nanesete maskaru na donje trepavice, uverite se da niste slučajno naneli kremu ili serum na njih. Ovo često uzrokuje da se maskara razmaže i prenese na kožu. Pre nego što počenete sa izvlačenjem trepavica, sačekajte da vaši proizvodi za negu kože dobro upiju.

Znoj, prirodna ulja kože, pa čak i fen ili pegla za kosu mogu doprineti razmazivanju maskare, pa obavezno nanesite maskaru nakon što ste stilizovali kosu. Ako imate masnu kožu, dobro setujte lice puderom u kamenu ili koristite papir za upijanje viška sebuma.

Pripremite maramice

Uobičajeno je da se maskara prenese na kožu, ali dobra vest je da je možete jednostavno i brzo ukloniti. Samo vodite računa da to uradite odmah, pre nego što se osuši.

Možete čak presaviti maramicu i postaviti je ispod donjih trepavica, a zatim nanesite maskaru. Tako ćete izbeći preslikavanje na lice, ako ste prethodno veš našminkali ten.

Nanošenje maskare vertikalno

Kada nanosite maskaru na gornje trepavice, aplikator treba da držite horizontalno kako biste izvukli svaku dlačicu. Međutim, kada je reč o donjim trepavicama, nanosite je vertikalno laganim pokretima. Na ovaj način nećete naneti previše proizvoda odjednom i moći ćete da budete precizniji. Ako želite da postignete čuveni Twiggy izgled, ovaj trik će vam biti od pomoći.

Puder za setovanje

Pošto se maskara sa donjih trepavica uglavnom razmaže kada dođe u kontakt sa vašom kožom, trik pomoću kog ćete to izbeći je nanošenje malo pudera za setovanje na vrhove trepavica. Sačekajte da se maskara osuši, a onda uz pomoć male četkica utapkajte puder u prahu direktno na trepavice ili koristite prst.

Takođe, možete koristiti puder za setovanje i u regiji ispod očiju da setujete puder i korektor i sprečite da se vaša koža masti.

Gel za obrve

Maskaru možete „zaključati“ i gelom za obrve. Nanesite providni gel za obrve, koji je bezbedan za oči, na vrh osušene maskrate. Ovaj trik će sprečiti razlivanje formule i razmazivanju maskare. Umesto toga odlično radi i mala količina providne maskare.

Miljana MomirovićYakobchukOlena/GettyImagePlus