Obrnuti smokey eye trend: Makeup look proleća

by | april 20, 2023
Obrnuti smokey eye trend

Smokey eye je jedna od omiljenih tehnika šminkanja s razlogom. Neobičan je, raznovrstan i izdržava test vremena. Međutim, obrnuti smokey eye trend je ono što sada zauzima prvo mesto u makeup trendovima.

Šta je obrnuti smokey eye trend?

Kod klasičnog smokey eye-a, tamnije nijanse se koriste za stvaranje definisanog oblika od spoljašnjeg dela oka koji su sve svetlije kako se približavamo unutrašnjem delu oka. Obrnuti smokey eye trend podrazumeva korišćenje svetlijih nijansi u pregibu i fokusiranjem definicije negde druge: donja ili gornja linija trepavica, unutrašnji ugao ili iznad pregiba. Dakle, trik je u tome samo da na drugom delu oka napravite definiciju za razliku od smoke eye šminkanja.

Obrnuti smokey eye u unutrašnjem uglu oka

Obrnuti smokey eye izgleda fantastična kada glavnu definiciju napravite u unutrašnjem delu oka. Možete se igrati sa različitim nijansama boja u zavisnosti od celokupnog izgleda, ali ovakva šminka će vam dati elegantan izgled.

Članak se nastavlja posle reklama

Obrnuti smokey eye ispod donje linije trepavica

Obrnuti smokey eye ispod donje linije trepavice je veoma smeli makeup look. Odlično se slaže uz šik modne kombinacije i preporuka je da u ovom slučaju birate jake boje senki.

Članak se nastavlja posle reklama

Obrnuti smokey eye trend iznad pregiba

Obrnuti smokey eye iznad pregiba je izgleda veoma jednostavno i klasično, a vi ćete izgledati veoma ženestveno sa divnim naglaskom na oči. Naravno ovde možete da odaberete i nude varijante šminkanja, ali i da se poigrate sa raznim nijansama.

@poopiblh La technique PARFAITE du Reverse smokey eye !!! OMG je valide à 100% 🆗 ! #makeup #makeuptutorial #crashtest #technique #omg #beautytok #fyp ♬ Pon De Replay – Ed Marquis & Emie

Članak se nastavlja posle reklama

Ono što je sjajno kada je obrnuti smokey eye u pitanju jeste što možete da ga napravite na više načina i u različitim nijansama. Eksperimentišite kod kuće i odaberite idealni makeup look za vas.

ValuaVitaly/GettyImagesPlus