Smelo mačje oko biće najveći make up trend za jesen 2022! (video)

by | avgust 18, 2022
mačje oko trend za jesen 2022

Mačje oči su jedan od omiljenih make upova oduvek. Gotovo pogrešno zvuči nazvati ga jesenjim trendom. Ali, činjenica je – mačje oko u nikada smelijoj izvedbi biće vladajući trend za jesen 2022!

Smelo mačje oko je klasik koji datira iz vremena starog holivudskog glamura. Tada je šminka bacala fokus na oči, a ne na usne. Danas, on se vraća na velika vrata: zvezde od Adele do Nicki Minay koriste ovaj izgled gotovo svakodnevno. Po mačjem oku postala je prepoznatljiva Ariana Grande, a ostaće upamćena i ekscentrična Amy Winehouse.

Ali ove jeseni nije reč samo o glatkim, crnim krilima. Izgled mačjeg oka koji ćete gledati tokom cele jesenje sezone podrazumeva veći make up sa svetlijim bojama i hladnijim oblicima.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kako je smelo mačje oko postalo trend za jesen 2022?

Ko uopšte kaže da će ovo biti jedan veliki modni povratak? Modeli na revijama Altuzarra, Eckhaus Latta i Collina Strada.

Julia Fox prošetala je postom LaQuan Smith noseći mačje oči u crno-smeđe-crvenoj kombinaciji. Na Armanijevoj reviji, šminkeri su koristili boje u unutrašnjem uglu oka, stvarajući ravnotežu za smelim izvučenim krilom na rubu oka.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Kako napraviti smelo mačje oko?

Bilo da ste gotovo profesionalac ili ste apsolutni početnik u šminkanju, mačje oko će vam oduzeti vremena i zahteva trud. Ipak, postoje trikovi koje uvek možete da primenite.

Članak se nastavlja posle reklama

Trik br 1: Najbolji način da napravite mačje oči jeste da se šminkate držeći oči otvorenima i gledajući pravo u ogledalo. Ok, ovo nije lako, ali tako će krilo izgledati kao prirodan nastavak oka.

Trik br 2: Koristite presavijenu maramicu kao vodič! Postavite je tako da izgleda kao produžetak donje linije trepavica. Sada iznad nje izvedite liniju ajlajnerom.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Članak se nastavlja posle reklama

Kako da mačje oko pretvorim u smeli trend za jesen 2022?

Krilo koje izvlačite mora da bude izraženo. Moderan izged make upa možete da postignete na tri načina:

Način br 1: Koristite ajlajner u boji! Gornja linija krila trebalo bi da bude izvučena duž cele linije gornjg kapka. Koristite hladne boje: belu, sivu, ledeno plavu.

Način br 2: Kada izvučete krilo, između dve linije iskoristite senku u nekoj smeloj boji. Možete koristiti pomenute smeđu i bordo, ali možete da se poslužite i svojom paletom. Važno je samo da zadržite oštrinu linija.

Članak se nastavlja posle reklama

Način br 3: Izvucite klasično, zadebljano krilo, a potom na unutrašnji ugao nanesite neku smelu boju: ledeno ljubičastu, barbiecore pink ili zelenu.

Astrid Stawiarz/GettyImages