Smelo mačje oko biće najveći make up trend za jesen 2022! (video)

by | avgust 18, 2022
mačje oko trend za jesen 2022

Mačje oči su jedan od omiljenih make upova oduvek. Gotovo pogrešno zvuči nazvati ga jesenjim trendom. Ali, činjenica je – mačje oko u nikada smelijoj izvedbi biće vladajući trend za jesen 2022!

Smelo mačje oko je klasik koji datira iz vremena starog holivudskog glamura. Tada je šminka bacala fokus na oči, a ne na usne. Danas, on se vraća na velika vrata: zvezde od Adele do Nicki Minay koriste ovaj izgled gotovo svakodnevno. Po mačjem oku postala je prepoznatljiva Ariana Grande, a ostaće upamćena i ekscentrična Amy Winehouse.

Ali ove jeseni nije reč samo o glatkim, crnim krilima. Izgled mačjeg oka koji ćete gledati tokom cele jesenje sezone podrazumeva veći make up sa svetlijim bojama i hladnijim oblicima.

 

Kako je smelo mačje oko postalo trend za jesen 2022?

Ko uopšte kaže da će ovo biti jedan veliki modni povratak? Modeli na revijama Altuzarra, Eckhaus Latta i Collina Strada.

Julia Fox prošetala je postom LaQuan Smith noseći mačje oči u crno-smeđe-crvenoj kombinaciji. Na Armanijevoj reviji, šminkeri su koristili boje u unutrašnjem uglu oka, stvarajući ravnotežu za smelim izvučenim krilom na rubu oka.

 

Kako napraviti smelo mačje oko?

Bilo da ste gotovo profesionalac ili ste apsolutni početnik u šminkanju, mačje oko će vam oduzeti vremena i zahteva trud. Ipak, postoje trikovi koje uvek možete da primenite.

Trik br 1: Najbolji način da napravite mačje oči jeste da se šminkate držeći oči otvorenima i gledajući pravo u ogledalo. Ok, ovo nije lako, ali tako će krilo izgledati kao prirodan nastavak oka.

Trik br 2: Koristite presavijenu maramicu kao vodič! Postavite je tako da izgleda kao produžetak donje linije trepavica. Sada iznad nje izvedite liniju ajlajnerom.

 

Kako da mačje oko pretvorim u smeli trend za jesen 2022?

Krilo koje izvlačite mora da bude izraženo. Moderan izged make upa možete da postignete na tri načina:

Način br 1: Koristite ajlajner u boji! Gornja linija krila trebalo bi da bude izvučena duž cele linije gornjg kapka. Koristite hladne boje: belu, sivu, ledeno plavu.

Način br 2: Kada izvučete krilo, između dve linije iskoristite senku u nekoj smeloj boji. Možete koristiti pomenute smeđu i bordo, ali možete da se poslužite i svojom paletom. Važno je samo da zadržite oštrinu linija.

Način br 3: Izvucite klasično, zadebljano krilo, a potom na unutrašnji ugao nanesite neku smelu boju: ledeno ljubičastu, barbiecore pink ili zelenu.

Astrid Stawiarz/GettyImages