Osnove šminkanja: Rumenilo i mejkap trikovi

Rumenilo se ponovo vratilo u modu, a kako ga pravilno nanositi, saznajte u nastavku.

by | maj 2, 2021

Iako smo ga neko vreme (neopravdano) ignorisale, rumenilo zapravo igra veoma važnu ulogu u postizanju svežeg i zdravog izgleda. Baš zato, ovaj mejkap proizvod vratio se na velika vrata u centar pažnje bjuti sveta, a sve što treba da znate o nanošenju rumenila, prenosimo vam u nastavku.

Ten i odabir rumenila

Generalno pravilo jeste da koristite rumenilo nijanse vaše prirodne boje kože kada se zarumeni. Zato, sledeći put kada se postidite, zapamtite koje su nijanse vaši obrazi. (Evo, smeškamo se, ali u suštini ovo ozbiljno mislimo.)

Generalno, žene svetlije puti trebalo bi da nose svetlorozikaste nijanse, a one s tamnijim tenom da biraju smećkaste, bronzane boje.

Članak se nastavlja posle reklama

Savet plus: Boja breskve pristaje apsolutno svima! 😉

Rumenilo i godine: Saveti i trikovi

Ako ste u 30-im godinama, nanosite rumenilo na gornji deo jagodica, pa ga izblendujte nadole ka viličnoj kosti i duž linije kose. Ovo vizualno podiže lice i čini da izgledamo svežije.

Ukoliko imate 40+ godina, ovaj mejkap proizvod nanosite oko 3 centimetara ispod očiju i blendajte ga nadole ka viličnoj kosti. Pripazite da ne nanosite rumenilo ispod jagodica, jer će to učiniti da vaše lice izgleda izduženije i umornije. (Pročitajte i… Makeup trikovi koji će definisati 2021.)

Članak se nastavlja posle reklama

Rumenilo i oblik lica

1. Ukoliko imate ovalno lice, nanesite rumenilo na gornji deo jagodica i izblendajte ga do linije kose.
2. Kako biste suzili okruglo lice i stvorili iluziju oštrine, nanosite rumenilo na jagodice.
3. Ukoliko imate srcoliko lice, ovaj mejkap proizvod nanesite u manjoj količini na jagodice, pri čemu ispisujte latinično slovo “C”. Tako ćete lice učiniti nežnijim.
4. Na duguljasto lice treba nanositi ovaj proizvod horizontalno preko jagodica.
5. Ukoliko imate četvrtasto lice, proizvod nanosite na sam vrh jagodica i izblendajte do linije kose.

 

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rsokskukuruza / iStock via Getty Images