Pravilno nanošenje korektora: Trikovi i saveti makeup profesionalaca

by | novembar 14, 2022
Pravilno nanošenje korektora

Pravilno nanošenje korektora ključno je za besprekoran look, a mi u nastavku pokušavamo da vam olakšamo dnevnu rutinu šminkanja. 

Prvo, hajde da razumemo koncepte. Danas postoje puderi različite težine (od laganih od srednjih do debelih) koji stvaraju različite efekte, kao što su sjaj, vlažna koža ili mat završni sloj. Neki brendovi odvajaju podloge prema tipu kože – za suvu ili masnu. Ova podela zavisi od sastojaka. Na primer, za masnu kožu preporučuje se proizvod na bazi vode, a za suvu kožu proizvod na bazi ulja.

Šminku je preporučljivo započeti pripremom kože – nanošenjem nege koja vam odgovara. Tada na scenu stupa puder i tek nakon toga možete razmišljati o podlozi. Ali koja je razlika između pudera i tonirane kreme?

Članak se nastavlja posle reklama

Pravilno nanošenje korektora

Korektor je više pigmentiran od pudera. Vredi izabrati pola tona ili ton svetliji od glavne osnove. Možete ih koristiti u predelu ispod očiju da biste sakrili znakove umora, modrica i otoka. Ako su podočnjaci plavi ili sivo-plavi, koristite korektor sa ružičastim podtonom. Ako su ljubičasti, dajte prednost korektoru sa žutim podtonom.

Postoje i korektori neutralnog podtona (ovo je kombinacija roze i žute). Ne zaboravite da se korektor može nanositi ne samo na određeno područje, već i lokalno, na primer, na upale ili osip. Zbog većeg sadržaja pigmenta, korektor bolje sakriva vidljive nesavršenosti od pudera, a za nanošenje vam je potrebna samo mala količina proizvoda. Ovo je izuzetno važno u odnosu na područje ispod očiju, jer je na ovom području koža veoma pokretna i tanka, što znači da je uvek primetna prevelika količina proizvoda. Nanesite korektor nakon pudera kada je ten već ujednačen. Takođe, ne zaboravite kremu za oči.

Kako koristiti korektor: 6 neočekivanih načina!

Članak se nastavlja posle reklama

Najbolje je da počnete da brinete o ovoj oblasti što je ranije moguće. Što se tiče teksture, korektor je gušći. On je sredstvo koje koriguje nesavršenosti kože zbog svoje „čiste“ boje. Ukratko, boje na krugu boja koje su jedna naspram druge su komplementarne. Ako stavite jednu boju na drugu, one se poništavaju. Na primer, ako treba da sakrijete crvenilo na licu, nanesite zelenkasti korektor – tako ćete lako „ugasiti“ crvenilo. Isti princip se često koristi u obojenim osnovama za šminku. Ako je vaš ten siv, izaberite podlogu sa ružičastim podtonom, a ako imate maslinast ten, ljubičasta baza je savršena za vas.

U slučajuboja, prvo nanesite korektor, a zatim naneseni sloj prekrijte puderom kako biste ujednačili ton kože lica. Ako koristite korektor ispod očiju, prvo nanesite njega, pa onda puder. Što je nijansa podočnjaka bogatija, to bi trebalo izabrati svetliju nijansu korektora. U suprotnom, korektor jednostavno neće moći da se nosi sa zadatkom koji mu je dodeljen.

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljeErstudiostok/iStock/Getty Images Plus via Getty Images