Kako koristiti korektor: 6 neočekivanih načina!

by | septembar 14, 2022
Kako koristiti korektor

Kako koristiti korektor? Da li ste znali da lagana tekstura ovog preparata nije stvorena samo za područje oko očiju. Bež korektor je sposoban za više!

Navikle smo da korektor koristimo prvenstveno za prikrivanje podočnjaka, bubuljica i drugih nepravilnosti na koži lica (i tela). Ali ovaj preparat nudi mnogo više opcija. Evo o čemu se radi.

Kako koristiti korektor?

Podloga za šminkanje usana

Korektor može biti odlična osnova za šminkanje usana, kao što prajmer postaje osnova za puder. Osim toga, korektor će učiniti boju svetlijom i intenzivnijom i produžiti njenu trajnost.

Članak se nastavlja posle reklama

Ako odete dalje od jasne konture usana nanošenjem sjajnog karmina, to će pokvariti ceo utisak šminke ako se ništa ne uradi. Korektor u ovoj situaciji je u stanju da precizno ocrta usne u jednoj sekundi na onim mestima gde se ruž ne nanosi duž idealne konture. Za većinu brendova, proizvodi sadrže izduženu ugrađenu četkicu za ovo.

Fejslifting mejkap trik s korektorom je novi TikTok hit: Podmlađivanje bez operacija

Konturisanje

Korektor takođe može da oblikuje vaše lice. Dakle, da biste napravili izražajne jagodice, poput vrhunskih modela, uopšte nije potrebno kupiti sve palete za konturiranje. Kozmetičari savetuju kupovinu 2 korektora – jedan svetliji, a drugi ton da bude tamniji od prirodne boje kože lica. Ovaj preparat može biti i dobra zamena za hajlajter, ako izaberete onaj u koji je proizvođač uključio reflektujuće čestice. Ovaj korektor treba naneti duž gornje granice jagodica.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako koristiti korektor- podloga za kapke

Malo ljudi koristi posebnu podlogu za kapke (prajmer) prilikom šminkanja očiju. A ovo, inače, sprečava da prah senki pada gde ne treba, a istovremeno produžava trajnost šminke. Međutim, alternativa može biti, pogađate, korektor. Osim toga, sigurno će “ sakriti “ plave krugove ispod očiju i crvene kapilare na gornjem kapku.

Pomoć za tečni ajlajner

Ako ste prešli malo preko predviđenih granica kapka, koristite spas u obliku bež korektora. Prevucite duž konture strelice ajlajnera da biste uklonili greške i naglasili liniju ajlajnera.. Uredna četkica, koja se obično isporučuje sa korektorom, to zaista i omogućava.

Članak se nastavlja posle reklama

Kako se koristit korektor za šminkanje obrva

Da, preporučujemo da koristite korektor i za obrve. Pročešljajte ih posebnom četkom, a zatim prešite korektorom duž linije rasta dlalica, posebno tamo gde ima manje dlačica i praznina, i sačekajte par minuta. Senke i olovke za obrve će biti postojanije, a obrve bolje definisane.

 

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljeDima Berlin/iStock/Getty Images Plus via Getty Images