Sirena oči su novi TikTok mejkap trend koji obožava i Bella Hadid

by | jul 21, 2022
Sirena oči

Sirena oči mejkap su trend koji je u poslednje vreme sve popularniji, a ovaj način šminkanja počela je da koristi i manekenka Bella Hadid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🦋 (@bellaforvogue)


TikTok mejkap trendovi dolaze brzo i uglavnom ostavljaju ogroman utisak na mejkap svet. Oktopod frizure, trikovi s nanošenjem pudera, rumenila i brojni drugi saveti za nekoliko dana obišli su planetu i postali deo naše rutine šminkanja. A u moru trendova u poslednje vreme izdvojio je i način šminkanja očiju pod nazivom „siren eyes“.

Sirena oči

Ovaj način šminkanja je nešto odvažniji i svakako ostavlja efekat „femme fatale“. Oštre linije u unutrašnjem i spoljašnjem delu oka daju bademast oblik očiju dok dubina mejkapa stvara jači i intenzivniji look.

Članak se nastavlja posle reklama

Ipak, koncept sužavanja i naglašavanja očiju mejkapom nije nikakva novina u svetu šminke,. S tim u vezi, postoji na hiljade TikTok tutorijala na temu sirena očiju. Nekoliko je različitih metoda pomoću kojih se dobija ovaj izgled. Ipak, za početnike, najlakše je držati se senki za oči i ajlajnera.

Nakon nanošenja prajmera, nanesite svetlije smeđe senke (ili samo bronzer) na gornju i donju liniju kapka. Dobro izblendajte, a zatim tamniju nijansu, uz pomoć četkice, nanesite na gornju liniju kapka, kako biste stvorili cat eye efekat. Najbitniji deo ovog mejkap looka jeste da napravite oštar trougao u unutrašnjem uglu oka, ili uz pomoć senke ili uz pomoć ajlajnera.

Kada ste uradile i ovaj korak na čistu četkicu nanesite malo pudera i uokvirite linije oko oka. Dodajte hajlajter na donje delove „krila“ i nanesite maskaru.

Članak se nastavlja posle reklama
@kamgregory Reply to @claudiaemcollison siren eyes 🖤 would you try this trend? #makeuptutorial #sireneyes #eyeliner #foryou ♬ original sound – kamille &lt3

@stxph.h 🚨SIREN EYES TUTORIAL🚨step by step breakdown on how to achieve the viral #sireneye trend! 🥵 hottest eye look evaaa #sireneyestrend #sireneyestutorial #makeuptutorials ♬ original sound – stephhui

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljePascal Le Segretain / Staff via Getty Entertainment