Uživate u zalasku sunca? Onda će vam se sigurno dopasti ovaj makeup trend

by | jul 28, 2020
Šminka očiju, Lepota i zdravlje

Šminkanje očiju nudi bezbroj mogućnosti za ispoljavanje kreativnosti i mašte. Jedan od trendova koje smo prvi put videli pre tri sezone, a koji je veoma popularan i ovog leta je sunset makeup. Baš kao što to i sam naziv kaže, inspiraciju za ovakav način šminkanja predstavlja zalazak sunca. Raspon boja kreće se od žute, preko narandžaste do rozičastih tonova. Pojedini šminkeri idu i korak dalje, pa na kapcima lajnerom iscrtavaju sunce, ali to svakako nije neophodno.

Predivni kolorit karakterističan za sunset makeup definitivno će vam popraviti raspoloženje. Ako niste potpuno sigurni kako da i vaše oči izgledaju kao ove sa Instagrama, pogledajte video i prođite kroz ceo proces korak po korak.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Serena 🦋 (@makeupbyserenacleary) on

Da bi šminka bila besprekorna, vaša koža mora biti negovana. To podrazumeva adekvatno čišćenje, hidrataciju, kao i zaštitu od sunčevih zraka.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Neeka Dewar – Dewy Beauty (@dewy_beauty) on

Neka šminkanje očiju bude igra

Ne zaboravite da redovno čistite svoje četkice i ostali šminkerski pribor. Ma koliko se trudili, upaljenu kožu nikada nećete moći da našminkate kao onu koja je zdrava. (Pročitaj: Kako da očistite četkice za šminku (video))

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🌙Caylin McDonie 🌙 (@mamamcdonie) on

Ne zaboravite da posle provoda šminku pažljivo skinete kako vam tokom spavanja trunčice ne bi upale u oči i dovele do iritacije i crvenila. (Pročitaj: Lepi i zdravi: Dramatična šminka za oči savršena uz nošenje maske)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by ROWI SINGH⚡️🌻 (@rowisingh) on

lepotaizdravlje.rsGuliver/Getty images, Instagram