Šminkanje sa nadograđenim trepavicama: Sve što bi trebalo da znate!

by | avgust 7, 2022
šminkanje sa nadograđenim trepavicama

Šminkanje sa nadograđenim trepavicama ne mora biti problematično, ukoliko znate šta radite…

Maskara ne može uvek da nam donese željeni look koji podrazumeva duge i guste trepavice. I baš zato, tu su večtačke trepavice ili ekstenzije koje mogu da nam pomognu. Danas, postoji mnogo varijacija na temu, u zavisnosti od namene. Ali koje god da izaberete, važno je znati kako se šminkati sa njima. A ukoliko vam nanošenje mejkapa predstavlja problem, mi vam nudimo rešenja!

Šminkanje sa nadograđenim trepavicama

Maskara

U zavisnosti od same vrste  nadograđenih trepavica zavisi i odluka da li nanositi maskaru ili ne. Ipak, šminkeri savetuju maskaru nanosimo u manjem sloju, odnosno samo jednom. Isto tako, birajte maskare sa što dužim češljićem.

Isto tako, savet je da izbegavate vodootporne maskare, naročito ukoliko imate ekstenzije. Takve maskare se teško skidaju a postoji mogućnost da oštetite i prirodne i nadograđene trepavice.

Ajlajner

Ajlajner možete nanositi ukoliko želite da dobijete „krilce“ na kraju. Ipak, nanošenje ajlajnera duž veštačkih trepavica nije tako dobra ideja. Naime, ajlajner može, u dodiru s lepkom da utiče na njegovu postojanost. Stoga izbegavajte da nanosite ajlajner na gornji kapak dok god imate veštačke trepavice odnosno ekstenzije.

Šminkanje sa nadograđenim trepavicama- senka za oči

Kada su u pitanju senke, ne morate brinuti za postojanost vaših ekstenzija. Samo budite nežnije prilikom nanošenja. Isto tako, pripazite da senka ne dođe previše u dodir s ekstenzijama kako ih ne bi oštetila.

Dakle, nanošenje senki, ajlajnera i prajmera ne mora da predstavlja problem ukoliko pazite kako nanosite ove proizvode. Ipak, savet je da sa mejkapom sačekate 48 sati pošto ste stavile ekstenzije.

A veštačke trepavice?

Nije preporučljivo lepiti veštačke trepavice ukoliko već imate ekstenzije. Dodavanje sloja već produženim trepavicama nikada nije dobra ideja.

Ovime možete naštetiti svojim prirodnim trepavicama koje bi mogle da otpadnu. Isto tako, lepljenjem veštačkih trepavica na ekstenzije skraćujete vek ekstenzijama.

 

Lepota i zdravljeNagaiets/iStock/Getty Images Plus via Getty Images