Šminkanje zimi: Ove makeup proizvode nemojte koristiti tokom zimske sezone!

by | decembar 6, 2022
Šminkanje zimi

Šminkanje zimi zahteva poseban pristup, jer neki makeup proizvodi mogu dovesti do katastrofalnih rezultata, pa čak i naštetiti zdravlju kože.

Sa dolaskom jeseni, vredi preispitati uobičajene rituale šminkanja kako bi se koži pružio osećaj udobnosti i zdrav izgled. Poznato je da sa dolaskom hladnog vremena neki proizvodi za šminkanje mogu naštetiti vašoj lepoti, a ne poboljšati je. U nastavku vam otkrivamo na koje proizvode šminke je bolje zaboraviti zimi.

Šminkanje zimi

Puder na bazi alkohola

Naravno, takve karakteristike pudera kao što su gustina i izdržljivost čine ga korisnim elementom kozmetičke torbe, ali kada ga svakodnevno koristite, rizikujete da pogoršate stanje kože ako niste dovoljno upoznati sa sastavom.Prednost treba dati proizvodima sa delikatnim formulama, koji sadrže nežne sastojke i minimalni nivo SPF zaštite.

Članak se nastavlja posle reklama

Mat teksture

Nije tajna da mat teksture naglašavaju skoro sve nesacršenosti na licu ili usnama, a na hladnoći ih imamo posebno mnogo (ispucala koža, perutanje…). Koliko god se trudili sa upotrebom balzama i krema, ishrane i dalje nema dovoljno, pa je bolje da mat ruž odložite do toplijih vremena.

Ako ne postoji način da odbijete mat teksturu, isprobajte efikasan trik za lepotu: kombinujte 1 kašičicu šećera sa kašičicom meda, pomešajte – i piling za usne je spreman. Masirajte usne kružnim pokretima 1,5 minuta, isperite toplom vodom i nanesite balzam. Budite sigurni da će nakon takve ekspresne nege mat ruž leći u najravnijem sloju.

Šminkanje zimi i proizvodi na bazi ulja

Ovde se odmah postavlja pitanje: zar ulja u sastavu proizvoda, uključujući i dekorativne, ne neguju kožu? Većina priča o blagodetima uljnih baza za kožu je marketinška, a one ne donose nikakvu korist zdravlju i lepoti kože i, naprotiv, bez obzira na godišnje doba, mogu začepiti pore, što dovodi do novih osip i druge nesavršenosti kože.

Članak se nastavlja posle reklama

Zimska nega: Učinite svoju kožu otpornijom na hladne uslove!

Koje preparate izbegavati zimi?

Glinene maske

Ova kozmetika čini prava čuda za kožu u toploj sezoni, čineći je matiranom i čistom, ali zimi ćete od njih dobiti samo dodatni osećaj zategnutosti. U isto vreme, ako vlasnici masnog tipa epidermisa mogu samo da smanje broj upotreba, onda bi oni čija je koža u početku sklona isušivanju trebalo da potpuno napuste takvu kozmetiku pre početka leta.

Članak se nastavlja posle reklama

Hidratantna krema

Nažalost, gustina hidratantne kreme nije dovoljna da koži pruži odgovarajuću zaštitu u sezoni vetrova i niskih temperatura. Bolje je da se naoružate hranljivom kremom za lice – ona ​​će zaštititi kožu od niskih temperatura, a zbog gušće teksture obezbediće manje aktivan gubitak vlage.

Lepota i zdravljeAja Koska/iStock/Getty Images Plus via Getty Images