Sređivanje obrva: Najpopularniji trendovi sezone (izgled koji možete postići i same!)

by | avgust 9, 2022
Sređivanje obrva

Sređivanje obrva od davnina je bio deo bjuti kulture, a danas, ima pregršt trendova, a jedino je važno izabrati onaj koji nam najbolje pristaje.

Ništa ne definiše eru kao trend sređivanja i ulepšavanja obrva, a 2022. godina nije ništa dugačija. Pa ukoliko želite da budete u trendu ili želite da promenite izgled obrva, na pravom ste mestu. Otkrivamo vam sve goreće trendove u ovom trenutku, kada je izgled naših obrva u pitanju.

Sređivanje obrva- trendovi

Ravne obrve

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Rosie HW (@rosiehw)


Ovaj trend je veoma popularan cele godine, o čemu svedoče i Kendall Jenner, Rosie Huntington- Whitley i Bella Hadid. U pitanju su pune obrve s minimalnim lukom i krajem.

Izbeljivanje obrva

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kim Kardashian (@kimkardashian)


Da, ovaj trend smo primetili kod brojnih zvezda, uključujući i Kim Kardashian. Svetlije obrve, ako ih želite, nemojte praviti sami, već ipak potražite pomoć stručnjaka. A ukoliko želite da vidite kako bi vam pristajale, posvetlite ih korektorom ili puderom.

Prirodne obrve


U moru čupkanja ili dopunjavanja obrva, sve je jači trend i prirodnih obrva. Minimalistički i pojednostavljen izgled slavi prirodnu gustinu i dužinu obrva koje definišu ceo look. Samo ih je potrebno malo naglasiti češljićem.

Sređivanje obrva- transplantacija

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)


Nakon što je Chrissy Teigen objavila na društvenim mrežama da je išla na transplantaciju obrva, ovaj trend je postao sve popularniji. U pitanju je invazivna procedura koja traje od jednog do šest sati, a transplantiraju se prirodne obrve donora.

Hibridna boja


Pored prirodnih, u fokusu su i tamnije i jače obrve koje se postižu dugotrajnom farbom. I u ovom slučaju savet je da ih potamnite kod stručnjaka, a ne na svoju ruku!

Tetoviranje


Ovaj trend kod nas popularan je već neko vreme, a postiže se specijalnom alatkom kojom se imitira dlaka obrva. Procedura je slična tetoviranju, ali mastilo nije trajno, već postepeno bledi vremenom.

Sređivanje obrva- bojenje

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hotin Cătălina (@catalinahotin)


Pored tamnijih nijansi i blahjanja obrva, u trendu je i bojenje obrva raznoraznim nijansama. Najčešće, dame biraju da obrve usklade s bojom kose, pa tako imamo i roze,narandžaste i zelene obrve.

Sređivanje obrva kamenčićima


3D kamenčići umesto obrva trend je koji je isprobala Cardi B na Nedelji mode u Parizu, a sve veći broj dama bira ovakav način sređivanja obrva.

Obrve devedesetih

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bella 🦋 (@bellahadid)


Ovaj trend se povlači pa vraća već sezonama. A u pitanju su ultratanke obrve. Ipak, imajte na umu da je jako važno ne počupati previše prilikom ovakvog oblikovanja.

Sređivanje obrva- Mekano

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nikki_Makeup (@nikki_makeup)


Ako je verovati ekspertima, ovaj trend je tu da ostane. Što prirodnije obrve to bolje. A oblikuju se tako što se, uz pomoć ulja ili gela, češljaju na gore.

 

Lepota i zdravljeViktor_Gladkov/iStock/Getty Images Plus via Getty Images