Sticky metod: Šminka koja prekriva bubuljice i druge nesavršenosti (video)

by | oktobar 21, 2022
šminka koja prekriva bubuljice

Akne, bubuljice, fleke… Svima nam se one događaju. Kao po pravilu, baš pred neki važan događaj. Sticky metod šminkanja će vas spasti u ovakvim situacijama. Jer, ovo je šminka koja potpuno prekriva bubuljice

Neke od  nas dobijaju bubuljice pred „one dane“. Duge se bore sa aknama još od tinejdžerskih dana. Treće su upravo ušle u menopauzu i ostale užasnute kada su shvatile da čak i starenje podrazumeva nesavršenosti na licu. Ima li odmora?

Salicilna kiselina će biti odličan sazvenik u njihovom lečenju, a flasteri protiv akni mogu da pomognu pod uslovom da izbočinu na licu primetite ili osetite na vreme. Ali, veština prekrivanja bubuljica šminkom nešto je što vredi znati. Za svaki slučaj.

Članak se nastavlja posle reklama

 

Šminka koja prekriva bubuljice: korak po korak

Lepljivi serum

Da bi ovaj metod radio neophodno je da najpre nađete neku svoju varijantu lepljivog seruma. Potrebna vam je krema, losion, serum – bilo šta što će na vašem licu ostaviti lepljiv trag. Uglavnom dobro deluju serumi sa hijaluronom. Nanesite u debljem sloju i ostavite da se osuši na vašem licu. Pređite na sledeći korak u trenutku kada osetite da je počelo da vam se zateže lice, ali je naneta krema još uvek lepljiva pod prstima.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Grip prajmer

Sada je vreme za prajmer. Opet je lepljivost osnovni kriterijum za izbor dobrog sredstva: treba vam grip prajmer. Samo premazi sa ovakvom formulom stvoriće tu lepljivu masu na vašem licu koja je neophodna da bi vaše prekrivanje bubuljica uspelo.

 

Članak se nastavlja posle reklama

Mat korektor

Da biste pokrile vaše bubuljice i nedostatke neophodan vam je mat korektor. Zašto baš ovaj? Zato što on ima bolju prekrivnu moć i bolje će se stopiti sa lepljivom podlogom. Nanesite ga na četkicu za rumenilo i onda četkicom utapkajte direktno na bubuljicu. Nakon ovoga koraka nemojte žuriti – ostavite korektoru da se osuši sam, koliko god to trajalo. Ovo je vrlo važan korak i nemojte ga ubrzavati.

Puder

Sada je vreme da nanesemo puder, a trebalo bi da koristite sunđer kako bi ste postigli što bolje prekrivanje. Da bi ste postigli željeni efekat koristite puder sa srednjom do pune sposobnosti prekrivanja. Nakon ovoga koraka nastavite sa nanošenjem šminke onako kako to uobičajeno radite.

@mikaylanogueira HOW TO PERFECTLY COVER ACNE USING THE STICKY METHOD 😳👌🏻 #makeup #beauty #acne #acnecoverage ♬ original sound – Mikayla Nogueira

Članak se nastavlja posle reklama
Vladimir Floyd/GettyImagesplus