Tanke obrve: Kako da izgledaju dobro i negovano

Ako se sećate devedesetih, ovo je pravi tekst za vas.

by | 20 jula, 2022
Bella Hadid, tanke obrve

Tanko je bilo imperativ mode 90-ih. Bilo da pričamo o Kejt Mos i njenom „ništa nije ukusno kao osećaj da si mršav“ ili tankim obrvama, tek – mršavo je bilo in.

Tih godina niste mogli zamisliti ženu koja nema tanke lukove. A onda, stigle su godine koje počinju sa dvojkom i situacija je počela da se menja. Ipak mnoge žene završile su nepovratno oštećenih, tankih obrva koje su morale da nose i u vreme u kome su guste obrve bile sve.

Sada, kada se trend tankih obrva lagano ponovo vraća, vreme je da sve mi budemo pametnije: evo kako da nosite tanke obrve, a da one izgledaju dobro i negovano.

Šta treba i ne treba raditi kada imate tanke obrve

Prvo pravilo jeste da pratite prirodan oblik vaših obrva, odnosno da se prilagodite obliku oka. Ukoliko poželite bitno da izmenite prirodan luk, rizikujete oštećenja.

Drugo pravilo je: ne pojačavajte luk! Ne treba da se vratite ni trendu zaobljenih obrva, ali ako napravite izuzetno oštar luk, postićete samo neprirodan izgled i strog izraz lica.

Treće pravilo: ne koristite olovke, već puder! Ukoliko ste slučajno napravile grešku ili su vam obrve retke, popunjavajte praznine braon puderom. Tako će obrve delovati prirodnije.

Oblikovanje obrva koncem

Ako se opredelite za tanke obrve ili  ih već imate, najbolje je da posao prepustite profesionalcu. Kozmetolozi se slažu da je za ovaj tip obrva najbolje čupanje koncem, ali ne preporučuju da pokušavate sami. Za to je ipak potrebna praksa i umeće.

Šta sa suviše istanjenim obrvama?

Najbrži način da rešite ovaj problem jeste da ih popunite braon puderom u nijansi vaših obrva. Evo nekoliko saveta da biste dobili prirodniji efekat:

    • četkicu držite pod uglom, tako ćete dobiti čistiju liniju i lakše pratiti oblik
    • uvek stresite višak pudera
    • kada počnete da ispunjavate oblik, držite se tela obrva ili menjajte oblik sa više tankih poteza: povećavanje obrva se radi postepeno, korak po korak, nipošto debelim linijama

Vittorio Zunino Celotto / Staff/gettyimagesplus