Žele usne su novi makeup trend koji očarava

by | jun 4, 2023
Žele usne

Žele usne su novi trend koji zaluđuje internet. Ovaj trend je veoma lako kopirati, a vaše usne će dobiti „sočan“ izgled koji će očaravati.

Šta su žele usne?

Žele usne označavaju obojene usne koje izgledaju sočno i hidratizovano. Iako deluje kao da je samo u pitanju velika količina sjaja za usne, to je trend koji već dugo postoji u korejskoj makeup rutini. Najjednostavniji opis ovog trenda jeste da usne izgledaju kao da ste upravo pojeli lizalicu ili sladoled. Ono što dodatno čini ovaj trend popularnim jeste naglasak na visokom sjaju kao završnom dodiru i usnama koje deluju sočno, ali prirodno.

5 oblika obrva koji će biti u fokusu u narednom periodu

Članak se nastavlja posle reklama

Kako iskopirati žele usne?

Postoji nekoliko načina na koje možete postići žele usne. Jedan od klasičnih načina jeste da nanesete ruž za usne i zatim nanesete sjaj ili hidratantni balzam. Za detaljan savršen izgled počnite od unutrašnje donje usne i koristite mat ruža za usne i nanesite ga na centar usne. Zatim nežno zatvorite usne i pritisnite da biste bili sigurni da gornja usna dobija nagoveštaj te nijanse. Potom četkicom ispravite konturu usana i nanesite sjaj. Budite oprezni da ne izmešate teksture jer bi trebalo da premažete usne da bi one izgledale nalik laku. Možete iskopirati ovaj trend u nekoliko boja i na nekoliko načina.

Crveno-narandžaste nijanse

Crvene, narandžaste i koralne nijanse su uvek idealne za letnju vrelinu. Ove vatrene nijanse i blistavi sjaj su savršeni za svakodnevni izlazak. Naravno, uvek možete da eksperimentišete i sa drugim bojama.

Članak se nastavlja posle reklama

Usne visokog sjaja

Takođe možete da insistirate na sjaju više nego na bojama i nijansama. U ovom slučaju je nude makeup kao podloga savršen izbor, ali i nežna roze izgleda fantastično.

Članak se nastavlja posle reklama

Usne sa više nijansi

Naravno, možete da se pogirate i sa ombre efektom. Možete za gornju usnu izabrati svetliju nijansu, a na donjoj isprobati nešto tamniju ili obrnuto. Takođe, možete postaviti i tamniju boju na centralni deo usana, a potom ih posvetliti ka kraju usana. Važno je da na kraju „prelakirate“ sjajem za usne.

Članak se nastavlja posle reklama

Dakle, nemojte se bojati da isprobate ovaj trend jer nemate šta da izgubite sem da, zaista, zasijate svojim makeup look-om.