Frizure za kosu srednje dužine: 8 najlepših ideja koje ističu crte lica

by | 4 juna, 2023
frizure za kosu srednje dužine

Ako je kratka kosa preveliki zalogaj, duga kosa nije laka za održavanje, onda su frizure za kosu srednje dužine ono što vam trebaju.

Ima prednosti i duge i kratke kose, ali ne i nedostatke, pa je srednja dužina savršeni izbor sa kojim nećete pogrešiti. Ovakav stil je popularan već decenijama i biće u trendu još dugo. Ono što ga drži modernim je svestranost.

U nastavku pogledajte najlepše ideje koje nose i slave ličnosti.

Frizure za kosu srednje dužine: 8 najlepših ideja koje ističu crte lica

Da li treba prati kosu pre farbanja?

Talasasti bob

Recite svom frizerz:”Želim da izgledam kao da sam se probudila u svojoj hotelskoj sobi u Parizu oko 11 sati i naručila kroasane” Ako su zbunjeni, zamolite ih za talasasti bob koji nosi Selena Gomez. Ovaj stil je idealan za kosu srednje dužine ili za gustu kosu. Da biste je stilizovali, koristite sprej za volumen i isfenirajte kosu okruglom četkom.

Srednji bob

Frizura srednje dužine podrazumeva najbolje od oba sveta: ni preduga, ni prekratka kosa. Možete da uradite isto sa svojom bojom tako što ćete svom platinastom bobu dodati taman izrastak, poput Khloe Kardashian. Još bolje? Održavanje boje neće biti tako teško jer će to biti deo stila ove frizure.

Neuredne šag lokne

Neuredna, kovrdžava kosa podseća na 70te. To je izgled koji zahteva malo održavanja za već kovrdžavu kosu, ali možete i dodatno uviti kosu za efekat pravih disko lokni. Nakon pranja kose, koristite sprej za definisanje kovrdžava. Na kraju uvijte nekoliko pramenova oko figara srednje debljine.

Rejčel

Rejčel je bila frizura koja se čula širom sveta 90-ih i iako smo iza sebe ostavili seriju Prijatelji (Friends), ovaj stil nikada nije nestao. U 2023. ostaje bezvremenska opcija za kosu srednje dužine sa stepenastim pramenovima koji uokviruju lice na prednjoj strani.

Frizure za kosu srednje dužine: Miksi

Niko ne može da ima sve, ali može da ima piksi, šag i mullet sve u jednom (što je prokleto blizu svemu). Samo pitajte Kristen Stewart. Ako vam se ne dopada jedan od tri stila, vaš frizer može da se pozabavi preostala dva. Postoje varijacije koje se mogu prilagoditi vašem ukusu i koliko želite da transformišete svoju frizuru.

Francuske šiške

Francuske šiške koje uokviruju lice i uski pramenovi su odlični na bilo kojoj dužini. Posebno nam se dopada stil koji nosi Jenna Ortega sa kosom do ramena. Nežni, skriveni slojevi pomažu kosi da dobije dimenziju i lagano uokviruje liniju vilice.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jenna Ortega (@jennaortega)

Merlin frizura

Bob srednje dužine velikim volumenom i loknama inspirisan je Marilyn Monroe, a nosi ga i Zendaya. Ova frizura je prelepa za nekoga ko voli ljupki izgled kose. Možete je stilizovati uz pomoć okrugle četke i pegle za kosu. Stepenasti pramenovi su takođe dobra ideja ako želite dodatan volumen i teksturu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zendaya (@zendaya)

Frizure za kosu srednje dužine: Vučji rez

Vučji rez je nežna i lepršava frizura sa mnogo teksture. Trebalo bi da ima pravougaonu siluetu, meke šiške i slojeve na dnu. To je savršeno nesavršen srednji kroj ako želite da imate malo više dužine da biste se poigrali različitim stilovima jer možete dobiti efekat “čupavog vuka” sa bilo kojom teksturom (ravna kosa, talasi ili kovrdže).

 

Miljana MomirovićEthan Miller / Staff/GettyImagesEntertainment, Amy Sussman / Staff/GettyImagesEntertainment