Vrste smokey eyes tehnike šminkanja: Saznajte koja vam najviše odgovara

by | septembar 9, 2022
Vrste smokey eyes

Ove vrste smokey eyes načina šminkanja imaju nešto zajedničko- svi pripadaju ultimativnom klasiku, s malim izmenama.

Smokey eyes je vanvremenski klasik u načinu šminkanja koji, čini nam se, nikada neće izaći iz mode. Zapravo, danas imamo toliko varijacija na temu, da „zamagljene“ oči više nisu rezervisane samo za veče ili za specijalne prilike. Ukoliko je ovaj tehnika šminkanja i vaš favorit, u nastavku vam otkrivamo naše omiljene varijante, za inspiraciju.

Vrste smokey eyes mejkapa

Klasika


Klasičan „zamagljeni pogled“ nadogradite kombinacijom svetlijih tenika i sjaja. Dobićete glamrock look koji definitivno nikoga neće ostaviti ravnodušnim!

Članak se nastavlja posle reklama

Svetle oči

 

View this post on Instagram

 

A post shared by denisa dume (@denisa_dume)


Ko kaže da smokey eyes mora da bude taman? Izaberite svetlije nijanse, kao što su zlatna i narandžasta i dodajte malo smeđe boje. Dobićete sjajan nenapadan  look koji možete nositi i tokom dana.

Vrste smokey eyes mejkapa- ajlajner


Pošto ste savladale tehniku blendanja, koja je neophodna za savršen smokey eyes, počnite da se igrate s ajlajnerom i „mačjim“ očima. Nadogradite svoj mejkap i dovedite ga do savršenstva.

Bakarni tonovi

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Morena Mammola (@morenamammola_)


Ove nijanse su i te kako popularne već neko vreme, a naročito tokom jeseni i zime. Kombinujte nijansebakra, zlata i bronze prilikom šminkanja smokey eyes tehnikom.

Članak se nastavlja posle reklama

Vsrte smokey eyes mejkapa- dodajte boju


Odavno smo prestale da nosimo monotone i jednolične nijanse na očima. A budući da je mejkap očiju u fokusu već sezonama, poigrajte se neobičnim nijansama kao što je plava, zelena, pa čak i narandžasta ili crvena.

Sve nijanse duge

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha Tkachenko (@sasha.ti_)


Ukoliko vam jedna vodeća neobična boja nije dovoljna, izaberite čitav spektar boja. Zamenite tradicionalno svetlo i tamno blendanje upečatljivim tonovima i finiširajte metalik nijansom na donjim kapcima.

Članak se nastavlja posle reklama

Nijanse prirode


Ukoliko želite cool edgy look, izaberite zagasite nijanse zelene. One su savršena alternativa sivim i crnim tonovima, a odlično izgledaju naročito na smeđim očima.

Vrste smokey eyes tehnike šminkanja- van okvira


Slobodno možete blendati omiljenu nijansu van kapka, pa čak i do obrva. Dobićete neobičan look koji definitivno neće ostati neprimećen.

Članak se nastavlja posle reklama

Glitteri


Sjajne senke za oči svakako su u fokusu već neko vreme. Pa ako ste i sama pristalica svetlucavog looka, ubacite glitere u svoj „zamagljeni pogled“.

Nova smokey eyes tehnika osvaja bjuti svet

Članak se nastavlja posle reklama
Lepota i zdravljeValuaVitaly/iStock/Getty Images Plus via Getty Images