Makeup artist otkriva: Ovako ćete dobiti savršen smokey eyes

by | 19 februara, 2021
smokey eyes šminka

Smokey eyes je ubedljivo najpopularniji stil u šminkanju. Naš makeup artist vam otkriva kako da, jednostavno i svojeručno, postignete savršen smokey eyes

Vaš makeup artist: Vanja Radosavljević

Vanja (franjicamakeup)se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko.

Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i par ključnih proizvoda može da napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće svakoga petka deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs

Smokey eyes

Vanja makeup

Vanja makeup

Kad čujemo smokey eyes većina nas pomisli na crnu senku preko celog kapka. Smokey eyes je, u stvari, tehnika gde imamo prostora da se igramo sa bojama i intezitetom. Smokey eyes može da se prilagodi svakom obliku oka i svakoj prilici.

Najbitniji korak je nanošenje senke u pregib kapka od svetle (baze) ka tamnoj.

Uvek treba dobro pripremiti kapak. Za to može da posluži korektor koji fiksiramo puderom u kamenu ili prahu.

Nakon toga nanosimo najsvetliju boju u pregib blendajući prema gore, ka obrvi. Ta prva nijansa može da bude neutralna braon ili čak bronzer, cilj je da definišemo pregib kapka i napravimo bazu za dalje pojačavanje intenziteta.

Nakon toga dodajemo pigment tamnijim bojama isto u pregib, ali niže, i stapamo te dve nijanse blendanjem. Na kapak može da ide i neki šimer, šljokice ili mat.. sve je dozvoljeno!

Za kraj naravno maskara. Kod ove tehnike šminkanja rumenilo ne bi trebalo da izostaje, moj lični favorit je bronzani/braonkasti smokey sa nekim koralnim rumenilom jer odlično stoji gotovo svima. (Otkrijte i: Makeup artist otkriva: Ovako Điđi Hadid postiže foxy eyes)

smokey eyes

Vanja RadosavljevićValuaVitaly/Getty via Guliver

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.