Makeup artist otkriva: Ovako ćete dobiti savršen smokey eyes

by | februar 19, 2021
smokey eyes šminka

Smokey eyes je ubedljivo najpopularniji stil u šminkanju. Naš makeup artist vam otkriva kako da, jednostavno i svojeručno, postignete savršen smokey eyes

Vaš makeup artist: Vanja Radosavljević

Vanja (franjicamakeup)se šminkanjem bavi duže od decenije i za to vreme je prošla brojne edukacije. Bavi se i modnom (scenskom) šminkom, a njeni radovi upotpunjavali su modne revije brendova poput DQ i MonaLacko.

Vanja veruje da se sa 20 minuta vremena i par ključnih proizvoda može da napraviti čudo. Ubeđena je i da šminka ne treba da te maskira nego da istakne ono što je najlepše na tvom licu. Sada je rešila da svoje znanje i umeće svakoga petka deli sa čitateljkama portala lepotaizdravlje.rs

Smokey eyes

Vanja makeup

Vanja makeup

Kad čujemo smokey eyes većina nas pomisli na crnu senku preko celog kapka. Smokey eyes je, u stvari, tehnika gde imamo prostora da se igramo sa bojama i intezitetom. Smokey eyes može da se prilagodi svakom obliku oka i svakoj prilici.

Najbitniji korak je nanošenje senke u pregib kapka od svetle (baze) ka tamnoj.

Članak se nastavlja posle reklama

Uvek treba dobro pripremiti kapak. Za to može da posluži korektor koji fiksiramo puderom u kamenu ili prahu.

Nakon toga nanosimo najsvetliju boju u pregib blendajući prema gore, ka obrvi. Ta prva nijansa može da bude neutralna braon ili čak bronzer, cilj je da definišemo pregib kapka i napravimo bazu za dalje pojačavanje intenziteta.

Nakon toga dodajemo pigment tamnijim bojama isto u pregib, ali niže, i stapamo te dve nijanse blendanjem. Na kapak može da ide i neki šimer, šljokice ili mat.. sve je dozvoljeno!

Članak se nastavlja posle reklama

Za kraj naravno maskara. Kod ove tehnike šminkanja rumenilo ne bi trebalo da izostaje, moj lični favorit je bronzani/braonkasti smokey sa nekim koralnim rumenilom jer odlično stoji gotovo svima. (Otkrijte i: Makeup artist otkriva: Ovako Điđi Hadid postiže foxy eyes)

smokey eyes

Članak se nastavlja posle reklama
Vanja RadosavljevićValuaVitaly/Getty via Guliver