Categories Travel

Raj na zemlji: Najlepše plaže Jadrana

Pojedina primorska mesta našem regionu poseduju lepotu kakvu nećete videti u popularnoj letnjoj destinaciji, nezaobilaznoj Grčkoj. Podsećamo vas i upoznajemo sa najboljima! Iako Grčkoj i Španiji ne možemo zameriti ništa što se tiče kristalno čistog mora, uređenih plaža, te odličnih morskih restorana i sjajnog noćnog života, tu je jedan značajan detalj koji ipak nedostaje i kojim se može pohvaliti samo Jadran.

U pitanju je prirodno šumovito okruženje, koje doživljaj odmora na moru čini još prijatnijim, ali i blagotvornijim za zdravlje. Tako su mesta na Jadranu najčešće ističu borovim šuma, koje su karakteristične isključivo za ovaj deo Mediterana. Pored toga što pravi odličan prirodni hlad, borovina utiče povoljno i na disajne puteve, naročito u kombinaciju sa slanom vodom, a u većini ovih mesta tu su i brojne druge biljne vrste koje su pravi blagoslov za organizam. Naravno, pored toga što će biti dovoljno da samo udišete ovaj vazduh po ceo dan, plivate i sunčate se, pa da se već osećate preporođeno, Jadran se diči i ušuškanim starim gradovima koje mu daju poseban šarm. Ipak, ukoliko ste od onih kojima je važno isključivo mesto na kome ćete provoditi većinu vremena, a to je svakako na plaži, onda obratite pažnju na neka od ovih mesta, koja se mogu pohvaliti kristalno čistom vodom, a poneke i mekim, skoro belim peskom, kao i odlikovanjem u vidu plave zastavice za izrazitu čistoću vode:

1. Plavi horizonti – Crna Gora

Plavi horizonti se nalaze u dnu uvale Pržno koja se smatra jednom od najlepših na ovom delu poluostrva Luštice, kao i na Crnogorskom primorju. Nalazi se na otvorenom moru, uz istoimeni hotel sa sitnim (radioaktivnim-lekovitim) peskom. Posebnu vrednost plaže čine maslinjaci i borova šuma u čijoj hladovini uživaju brojni kupači. Plitko dno pruža se daleko u more pa je pogodno za decu i neplivače.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

TAKOĐE ZANIMLJIVO!

ESTETICA magazin

IDEJE ZA UREĐENJE DOMA