3 najbolja rekvizita za kvalitetan kućni trening

by | mart 14, 2016

Nisu vam neophodne komplikovane i skupe fitnes sprave ili mnogo rekvizita kako biste aktivirali sve mišiće na telu, a vežbanje kod kuće može biti prilično jeftino i jednostavno. 

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Pročitajte i… Najbolje vežbe za 4 različita oblika zadnjice

Iako ste vežbanjem kod kuće u nekoj meri limitirani, uz malo volje i truda značajni rezultati se mogu postići i u udobnosti vlastitog doma. Mnogi radije biraju vežbanje kod kuće, ili su pak primorani na to usled raznih obaveza, zbog čega moraju da pronađu učinkovite metode treninga i režim vežbanja koji je primeren ograničenom prostoru, te vežbati bez luksuza koji je na raspolaganju u fitnes centrima. 

Na sledećim stranama pogledajte koja su tri idealna rekvizita za vežbanje kod kuće, a ako imate makar jedan od njih, možete uraditi trening za celo telo.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Tegovi

Iako su tegovi već prilično dobro poznati rekviziti, mnogi misle kako im oni nisu dovoljni za ceo trening. Nabavite li nekoliko kompleta sa tegovima različite težine možete prilično snažno stimulisati sve vaše mišiće.

Pročitajte i… Započnite borbu na vreme: 5 najboljih vežbi protiv celulita

U kombinaciji s klupicom ili bez nje, možete uraditi sve vežbe koje bi inače radili u teretani s tegovima ili šipkom. Pogledajte u videu kako izgleda jedan kućni trening s tegovima za celo telo.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

Girja

Girja ili rusko zvono rekvizit je koji unazad nekoliko godina dobija sve više na svojoj popularnosti, i to s pravom. Ovim rekvizitom koji u velikoj meri koriste i profesionalni sportisti, mogu se raditi odlične složene vežbe za celo telo.

Pročitajte i… Uvek vitki i zdravi: Koje vežbe najviše odgovaraju vašim godinama?!

Ovo je savršen rekvizit za metaboličke treninge koji ciljaju na mršavljenje, ali i jačanje mišića, a za njihovu izvedbu vam zaista ne treba puno prostora. Nabavite nekoliko girji različitih težina i spremni ste za kompletan trening. Postoji mnoštvo vežbi koje se mogu raditi girjom, a u video snimku pogledajte neke od njih.

Foto: Guliver/Thinkstock

Foto: Guliver/Thinkstock

TRX

Za ovaj rekvizit vam možda treba najviše slobodnog prostora jer je reč o TRX traci koja je pričvršćena na nekakvo uzvišenje. Osim snage i izdržljivosti, vežbe na trakama povećavaju stabilnost, koordinaciju i fleksibilnost, a posebnost TRX-a jeste što su kod svake vežbe aktivirani trbušni, leđni i rameni, mišići.

Pročitajte i… Trčanje i hrana: Najbolja kombinacija za istaknute mišiće

Pomoću trake se mogu izvoditi mnoge klasične vežbe poput sklekova, čučnjeva, povlačenja, ali i one koje ne možete raditi s drugim rekvizitima. TRX može biti dovoljan za odličan kućni trening celog tela.

Tagovi: