#womenonly teretane: Novi fitnes trend koji je zaludeo TikTok!

by | 4 avgusta, 2021
#womenonly teretane

#womenonly teretane su novi najpopularniji trend, a evo o čemu se radi!

Već nam je svima poznato da Tiktokeri donose brojne novine kako u svet kulinarstva, mode, muzike, mejkapa tako i kada je  fitnes u pitanju.

A najnovija novotarija u nizu slavi žene. Naime, TikTokeri su počeli da se zalažu za ideju da postoje teretane isključivo za pripadnice lepšeg pola. Iako nije u pitanju baš novi trend, ženski fitnes klubovi dobijaju sve više i više pažnje. Sam hešteg #WomensOnlyGym ima preko 18 miliona pregleda, a broj samo raste.

#womenonly teretane – o čemu se radi

Prema rečima nekih od TikTokerki, u pitanju je potreba da se žene, prilikom treninga, osećaju sigurno i prijatno. Ovakav tip teretana ima na primer zatamljena stakla, kako prolaznici ne bi zagledali unutra, besplatne potrepštine poput uložaka a neke nude i besplatne bejbisitere.

@bisous.xoHow good 😎 #gym #gymtiktok #workout #motivation #productivity #whatitslike #thatgirl♬ She Share Story (for Vlog) – 山口夕依

Pročitajte i… #motivacijadana- Selena Gomez pokazala kako trenira

Ceo pokret zapravo je nastao nakon brojnih neprijatnih situacija koje su žene doživele u teretanama, a posle podelile na društvenim mrežama. Tako su doživljavale da ih momci slikaju i snimaju dok rade određene vežbe kao što su čučnjevi.

@victoriagravesandeOfc I know what a pillow is I’m a pillow princess 👸 #feminism #mansplain #stitchthis #iluvwomen #ughmen♬ original sound – Victoria Gravesande


Mnoge žene su se složile da će ovakav tip teretana učiniti da se osećaju prijatnije. Uz to, početnice će izbeći osuđivanje i predrasude.

Zasad, ovaj trend je najpopularniji u SAD i Australiji, ali se brzo širi i na ostatak sveta. Sasvim je moguće da će uskoro stići i kod nas.

@heatherhuesmanThe BEST GYM! We need these everywhere, we feel so safe and comfortable going to the gym, gonna be my new favorite spot!🦋💕 #fyp #TikTokGGT #blush♬ SUNNY DAY – Matteo Rossanese

lepotaizdravlje.rs ptasha/iStock/Getty Images Plus via Getty Images