Čorba od povrća sa tortelinama

by | 11 marta, 2013

Sastojci:

  • 1/2 glavice brokolija
  • 1/2 glavice karfiola
  • 200 g tortelina sa sirom
  • 2 šargarepe
  • 1 kašika putera
  • 1 dl pavlake
  • 2 kašike soka od limuna
  • 1 dl mleka
  • mešavina začina

Priprema:



1. Brokoli i karfiol očistiti od korena i iskidati na cvetove, šargarepu oguliti i izrendati na
krupno rende.
2. U veću šerpu sipati 2,5 l vode, dodati šargarepu, karfiol, brokoli i puter. Začiniti po ukusu i poklopljeno kuvati dok povrće ne omekša.
3. Potom dodati torteline i nastaviti sa kuvanjem dok i one ne omekšaju.
4. U gotovu čorbu dodati sok od limuna, mešavinu pavlake i mleka i promešati.

Izvor: Dobra hrana

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.