U susret Food Talku: Engleski doručak za energičan dan

by | 16 maja, 2013

Za doručak se kaže da je najvažniji obrok u toku dana. Palačinke, žitarice, branč, jaja, zdrav doručak, mrsan doručak… hm… koji odabrati?

engleski dorucak

Mi odbrojavamo dane do velike konferencije o hrani „Food Talk 2013„, koja će se održati 14. juna na Salašu 137. U skladu sa tim, odabrali smo za vas slasne specijalitete, te ćemo vam svakodnevno otkrivati kako izgleda jedan tradicionalan doručak – u čak 50 zemalja sveta!

Danas vam predstavljamo kompletan engleski doručak. Iako Englezima kulinarstvo nije jača strana, jer čak i kuvanje povrća predstavlja teškoću, a sosovi iz boca su nezamenljivi, Englezi bar imaju doručak na kojem im zavide prosečni kontinentalci.

Engleski doručak mora da sadrži pasulj, kobasice, slaninu, tvrdo kuvana ili pržena jaja, šampinjone, prženi krompir i tost. Uglavnom se služi uz šolju čaja, a u pojedinim delovima ostrva poslužiće vam i crni puding.

Prema mišljenju stručnjaka, engleski doučak ispunjava sva tri pravila dobrog doručka – raznovrstan je, sve namirnice su sveže i sve je toplo servirano.

Poslednja reč o doručku je tišina. To je jedini obrok za vreme kog bi razgovore trebalo obeshrabriti. Zato valjda i nije čudo što je Oskar Vajld jednom rekao da su „samo dosadni ljudi dobri za doručkom“.

Više o regionalnoj koferenciji „Food Talk 2013“ pročitajte OVDE.

Autor: Life Content
Izvor: Hostel bookers, Vreme

Tagovi:

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.