
Avokado ili maslinovo ulje: Koje je zdravije?
Avokado ili maslinovo ulje, nas je interesovalo koja je razlika i koje je zapravo zdraviji izbor. A evo šta smo saznali. Svako ko se i malo bavio ...
Veganske palačinke će postati vaš omiljeni jutarnji obrok!
Palačinke su na našem podneblju jedna od omiljenih poslastica od davnina, najčešće, asociraju nas na detinjstvo. Pored toga što ih jedemo u raznoraznim slatkim varijantama (s džemovima, pekmezom, kremom od čokolade, orasima, makom…), palačinke se mogu praviti i u slanoj varijanti.
Bilo kako da ih spremamo, jedno je sigurno: obožavaju ih svi članovi porodice. Ali šta ako se hranimo bez namirnica životinjskog porekla? Ili jednostavno želimo da uživamo u ovoj poslastici na što zdraviji način?
Ne brinite, imamo rešenje i za ovaj problem. I to veoma ukusno rešenje! 🙂
View this post on Instagram
Vreme pripreme: 10 minuta
Vreme kuvanja: 30 minuta
Sastojci:
Za 8 palačinki ( jedna palačinka sadrži 118 kcal )
1 i 1/4 šolje brašna (156 g)
3 kašike šećera
1 kašika sode bikarbone
1/4 kašike soli
3/4 šolje sojinog mleka (180 ml)
1 kašika potopljenog semena lana
1 kašika kokosovog ulja plus 2 kašike za prženje
Način pripreme:
Savet: Neka palačinke budu manje, a deblje (nalik na američke). Tako ćete sprečiti da se smesa razliva ili raspada.
Predlog: Pored premaza i/ili preliva, uz palačinke možete poslužiti i sezonsko voće. Na ovaj način ćete uneti i potrebne vitamine i minerale tokom jutarnjeg obroka. Ovo je naročito dobar predlog ukoliko deci poslužujete palačinke za doručak, a ne možete da pronađete način kako da jedu voće 😉