Kako da vaš trening od obaveze preraste u omiljeni vid relaksacije?

by | 27 januara, 2019

Zima je uglavnom onaj period u godini, kada se gotovo svako od nas ugoji, usled ušuškanog načina života, u kome je hrana veoma dostupna, a svaka želja, za bilo kakvom fizičkom aktivnošću, zaboravljena. A onda, u nekom sasvim neodređenom trenutku počinje da se pali crvena lampica i jedina okupacija postaje nam, kako da nagomilane kilograme efikasno izgubimo.

Koliko god vas savetovali o zdravom načinu ishrane, to neće dovoljno pomoći, jer u slučaju da ceo dan provedete na poslu, sedeći i odmarajući kod kuće, vi nećete sagoreti čak ni taj, smanjeni unos kalorija. Zdrava ishrana pomoći će u procesu sagorevanja masti i u poboljšanju vitalnosti vašeg organizma, ali ona sama, neće vam doneti željene rezultate, kada je mršavljenje u pitanju.

Da biste efikasno izgubili kilograme i svoju figuru oblikovali do savršenstva, potrebno je da redovno vežbate, kako biste kalorije koje na dnevnoj bazi unosite u svoj organizam sagoreli, omršali i na zdrav način istopili masne naslage i i zgradili mišićno tkivo.

Međutim, problem se krije u tome, što većina nas, naviknuta na pasivan način života, trening ne posmatra kao relaksaciju i nešto pozitivno, što prija organizmu, već kao mučenje.

Pročitajte i…Sve prednosti ranog treninga: Idealne vežbe za početak dana

Da biste se naterali da svakodnevno uložite napor u trening, morate naučiti da u njemu uživate.

Prvi korak na ovom putu, jeste kreiranje treninga, koji će vama prijati. Možda ste vi onaj tip koji sat vremena u teretani doživljava kao kaznu, ali sat vremena trčanja, u prirodi smatra opuštajućom aktivnošću. Bilo da uživate u plivanju, treningu kod kuće ili vožnji bicikle, na vama je da kao svoj redovan trening odaberete aktivnost koja vam najviše prija, kako biste svakoga dana bili motivisani da joj se posvetite.

Druga važna stvar je da sami odaberete doba dana, koje vam najviše prija za važbanje. Uklopite treningu u svoje slobodno vreme, onda kada vam on bude predstavljao relaksaciju, a ne obavezu. Kada prvi put uočite, koliko se tokom treninga oslobađate od stresa, počećete da ga praktikujete nakon svakog napornog dana.

Ukoliko mesec dana budete zaista uporni, uskoro ćete videti i prve rezultete, što će biti dodatna motivacija da sa vežbanjem nastavite. Zato nemojte odustajati, dok svoje telo ne dovedete do perfekcija.

Zdrave navike su pravi put ka zdravom telu, a kada vi spoznate promenu unutar i na sebi, uživaćete u usvajanju zdravog načina života iz dana u dan.

Pročitajte i…Idealne vežbe za pravilno držanje

Zapratite nas na društvenim mrežama FacebookInstagramYoutube i pridružite nam se na Viber public chatu

Tagovi:

top