Kako se pokrenuti nakon praznika: Motivacija dana

by | januar 10, 2022
Kako se pokrenuti nakon praznika

Evo kako se pokrenuti nakon praznika, naročito nakon toliko odmaranja i bogate praznične trpeze?

Hladnoća i praznici idu ruku pod ruku s malom pauzom od treninga… Ali ako imate volje da se vratite na treninge, ali teško vam je da konačno i krenete, možda su vam potrebna nešto upornija nagovaranja.

Kako se pokrenuti nakon praznika

Činjenica jeste da ponekad pronalaženje motivacije za vjžbanje može biti jednako teško, ako ne i teže, nego izvođenje samog treninga. Zato je učenje kako ostati motivisan bitan deo svake fitnes rutine, bilo da vežbate godinama ili tek počinjete. Srećom, postoji mnogo zdravih načina da se podstaknete da se krećete.

Članak se nastavlja posle reklama
Jednostavno se pripremite za trening i zavežite patike

Ponekad zna biti toliko “jednostavno”. Ova taktika toliko je učinkovita da iako vam se ne da i mislite da vas cela stena pridržava za kauč, jednostavno ustajanje i oblačenje za trening nateraće vas da ga zaistinu i odradite. Ili jednostavno se samo obucite, pa vidite hoćete li možda odraditi neki kraći trening kod kuće. Vidite što vam odgovara.

Pročitajte i… Fitnes trendovi za 2022: Evo kako ćemo vežbati sledeće godine!

Držite se vežbi u kojima zapravo uživate

Nečije fitnes putovanje koje vidite na Instagramu ne mora biti vaše. Isprobajte biciklizam, vožnju rolera, plivanje, brzo hodanje, skvoš, HIIT… Ili jogu ili istezanje. Isprobavajte dok ne vidite da se nečemu baš veselite. Puno će vam lakše biti da odete na trening ako je to ono što vas razvedri, i zapamtite – niko nikad nije požalio što je odradio neku aktivnost, ali mnogi jesu kad bi odustali od nje!

Pronađite fitnes prijatelja

Odgovorni prijatelj ili prijateljica kojima ćete napraviti krug oko terena ili otići na košarku odlična su motivacija da se pokrenete. A često je dodatan plus ako zajedno nakon treninga odete i na ručak.

Članak se nastavlja posle reklama
Postavite ciljeve koje možete realno postići

Prestanite da gledate sulude izazove, ili da mislite da je vaša novogodišnja odluka da odjednom počnete da vežbate svaki dan nešto izvodljivo. Što nerealnije ciljeve postavite, to će vam biti teže pokrenuti se. Ako “promašite” dan, mislićete da ste promašili ceo cilj i vežbanje ćete povezivati s lošim osećanjima, a ne onima kakvi bi trebalo da budu.

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

Članak se nastavlja posle reklama
lepotaizdravlje.rs bernardbodo/iStock/Getty Images Plus via Getty Images