Kako manikir može da vam popravi raspoloženje?

by | avgust 23, 2023
Manikir za bolje raspoloženje

Posle napornog dana nam uvek treba nešto što će nas oraspoložiti. Manikir za bolje raspoloženje je jedna od ideja koja vam može biti od pomoći.

Manikir za bolje raspoloženje: Da li zaista utiče na psihu?

Obavljanje manikira kod kuće može zaista da ima pozitivan efekat na vaš mozak. Sličan efekat imaju i druge rutine nege poput uređivanja obrva, kose ili trepavica. Ipak, manikir je možda jedan od najzabavnijih, a evo i koji su njegovi benefiti na našu psihu.

Jednostavne stvari koje menjaju život nabolje

Članak se nastavlja posle reklama

Podseća na brigu o sebi

Jedan od najneposrednijih načina na koji manikir koristi vašem zdravlju jeste da vas podseti da odvojite vreme za brigu o sebi. Kada se osećate potišteno ili ste pod stresom, često zaboravljate na male činove koji su potrebni vašem telu. Ulepšavanje vaše kose, kože ili noktiju može biti besmisleno u poređenju sa rasporedom sa kojim se suočavate. Ipak, to značajno utiče i na vaše mentalno, ali i na fizičko zdravlje.

Odabir da budete svesniji svog fizičkog zdravlja tokom stresnog perioda može pomoći u sprečavanju bilo kakve bolesti ili infekcije koje bi mogle da budu neprimećene. Na primer, ako zbog vaše mentalne potištenosti zanemarujete beuty rutine, povećavate rizik od infekcije noktiju i kože.

Manikir za bolje raspoloženje: Podstiče socijalizaciju

Mentalni stres često dovodi do samoizolacije. Izbegnite ovu zamku tako što ćete pozvati svoje prijatelje da vam se pridruže tokom sledećeg manikira. Bilo da sedite zajedno i radite jedna drugoj manikir ili da odlazite zajedno u salon za manikir, ovo je mirna aktivnost koja će vam pomoći da eliminišete stres.

Članak se nastavlja posle reklama

Poboljšava raspoloženje

Ukoliko imate loš i naporan dan, vaš mozak će imati koristi od nečeg zabavnog i uzbudljivog što će vas radovati. Lakiranje noktiju, isporbavanje novih boja, oblika i dizajna noktiju može vam dati energiju. Osim toga, posmatrajte ovo kao nagradu. Ovo kratko bekstvo će mozak prihvatiti kao činjenicu da vam je sreća prioritet.

Osim toga, pokazivanje dodatne pažnje i ljubavi prema sebi zaista mnogo čini za naše zdravlje. Dakle sledeći put kada budete imali loš dan, odaberite omiljenu boju i isprobajte manikir za bolje raspoloženje.

Članak se nastavlja posle reklama

Informacije pružene u ovom članku ovde nisu zamena za stručni savet. Savetujemo da se konsultuje kvalifikovan stručnjak za vaše mentalno zdravlje i blagostanje. Ako vi ili neko koga poznajete doživljavate krizu svog mentalnog zdravlja, kontaktrajte nadležnu insttituciju ili profesionalca.  

dragana991/GettyImagesPlus