10 znakova da vam je partner nesrećan u vezi

by | septembar 7, 2023
partner nesrećan u vezi

Da li je vaš partner nesrećan u vezi? Ili je za njega vaša zajednica još uvek izvor zadovljstva? Proverite!

Odnosi mogu biti nezgodni, zar ne? U jednom trenutku, sve izgleda dobro, a sledećeg, stvari jednostavno ne idu kako treba. Bukvalno preko noći.

Ponekad je teško shvatiti da li je vaš partner zaista srećan ili se samo pretvara da jeste. Ali pogodi šta? Postoje neki mali znaci koji vam mogu pokazati da li je partner srećan u vezi.

Članak se nastavlja posle reklama

10 znakova da je partner nesrećan u vezi

1. Komunikacija je otišla nizbrdo

Sećate se prvih dana kada ste jedva čekali da podelite svaki mali detalj? Ako vam ta vremena izgledaju kao daleka uspomena i vaš partner sada izgleda manje zainteresovan za ćaskanje s vama, to bi mogao biti znak da nije srećan sa vama.

To ne znači da moraju da dele svaki minut svog dana, ali ako su dosledno tihi, daju kratke odgovore ili ignorišu vaše pokušaje razgovora, to može ukazivati na to da nešto nije u redu. Srećna veza napreduje na otvorenoj i iskrenoj komunikaciji.

2. Provode manje vremena sa vama

Svima nam je potrebno malo vremena nasamo, ali ako vaš partner iznenada odluči da većinu svog slobodnog vremena provede bez vas, to je crvena zastavica. Možda uzimaju duže sate na poslu, više se druže sa prijateljima ili čak provode više vremena sami u drugoj sobi. Ovo bi mogao biti znak da nisu tako zadovoljni vezom kao što su nekada bili.

Članak se nastavlja posle reklama

3. Prestaju da prave planove

Umesto da razgovarate o vašem sledećem odmoru, partner promeni temu. To je uvek jedan od znakova koji da je partner nesrećan u vezi.

4. Često je iznerviran ili ljut

Da li ste znali da je jedan od znakova skrivene nesreće česta iritacija ili bes? Prema psiholozima, kada su ljudi nesrećni, ali ne mogu to otvoreno da izraze, često usmeravaju svoja osećanja u druge emocije poput besa. Dakle, ako vam se vaš obično smiren i strpljiv partner iznenada zadirkuje zbog malih stvari ili vam se čini da je stalno iznerviran, vredi razmisliti da li je zaista srećan.

Članak se nastavlja posle reklama

5. Više ne dele svoja osećanja

Postoji nešto zaista posebno u vezi u kojoj možete da podelite svoje najdublje misli i osećanja sa svojim partnerom.  Kada smo srećni, želimo da svoju radost podelimo sa našim najmilijima. Kada smo tužni ili zabrinuti, tražimo utehu u njima. Ako je vaš partner prestao da to radi i skriva svoje emocije, to može biti znak da je nesrećan u vezi.

6. Deluju odsutno čak i kada ste zajedno

Znate onaj osećaj kada je nečije telo tu, ali izgleda da je njegov um negde drugde? Bilo je upravo tako. To je  jasan znak da on/ona nisu srećni u vašoj vezi. Dakle, ako se ikada nađete u sličnoj situaciji u kojoj vaš partner izgleda fizički prisutan, ali emocionalno udaljen, to bi mogao biti loš znak.

Članak se nastavlja posle reklama

7. Strasti su se ohladile

Intimnost je ključni deo svake romantične veze, i ne govorimo samo o seksu. Mislimo i na one male trenuci bliskosti – držanje za ruke dok gledate TV, nežan poljubac u čelo, ili čak samo maženje na sofi. Ako su ovi trenuci postali retki ili nepostojeći u vašoj vezi, to je kao trepćući neonski znak koji govori da nešto nije u redu.

8. Ne odgovara na poruke

Da li ste znali da prosečna osoba proverava svoj telefon 58 puta dnevno? Toliko smo povezani sa našim uređajima ovih dana da je postala druga priroda da odmah odgovaramo na poruke ili pozive, posebno onih koji su nam važni. Međutim, ako vaš on sporo odgovara na vaše poruke ili često ignoriše vaše pozive, to može biti znak da je partner nesrećan u vezi.

Članak se nastavlja posle reklama

9. Više ne pokazuje veliko interesovanje za vaš život

Ova promena je jasan znak da je on/ona potajno nesrećan u našoj vezi. Dakle, ako vaš partner ne ulaže trud da sazna kako je vama – to je još jedna crvena zastavica.

10. Osetiš to

Ponekad nema jasnih znakova. Nema drastičnih promena u ponašanju, nema očiglednog nedostatka interesovanja ili intimnosti. Ali duboko u sebi osećate da nešto nije u redu. Verujte tom osećaju. Naši instinkti su moćni i često pokušavaju da nam kažu nešto važno. Ako vam osećaj kaže da je vaš partner možda nesrećan, nemojte to ignorisati.

Vreme je za otvoren, iskren razgovor.

Članak se nastavlja posle reklama
ponomariova_Maria/istock/gettyimagesplus