Spa tretmani 2023: Trendovi koji nas očekuju u ovoj godini

by | 1 februara, 2023

Prvih mesec dana 2023. godine je isteklo, a mi smo već prekršili novogodišnje odluke i potrebno nam je da se rešimo stresa i da se resetujemo. Spa tretmani 2023. su tu da nas potkrepe.

Naravno, spa tretmani ne podrazumevaju samo relaksaciju već i tretmane lepote. Pa šta nam je činiti, otkrijte do detalja u nastavku.

Spa tretmani 2023: Koji su trendovi za brigu o sebi?

Parenje vagine (Yoni steam)

Ovaj tretman podrazumeva da sedite na mini-tronu, a  infracrvene i aromatična para čisti vašu matericu. Ovaj trend pomaže kod menstrualnih grčeva, isceljuje reproduktivni sistem nakon rađanja, oslobađa od nadutosti i poboljšava plodnost. Ipak, budite oprezni i nemojte preterivati.

Masaža kristalima

Toplim kristalima se masiraju delovi tela gde se osećate ukočeno i blokirano što doprinosi opuštanju vaših mišića. Kristali su poznati po svojim isceliteljskim svojstvima tako da ako već idete na masažu, ovaj tip svakako ne bi mogao da Vam škodi.

Spa tretmani 2023. u turskom kupatilu

Ako dosada niste bili u turskom kupatilu, sada je vreme za nova iskustva. Orijentalni zvuci, topla kupka i isceljujuća masaža čekaju na vas!

Masaža zlatom (Zlatna masaža)

Da, dobro ste pročitali. Zlato je jedno od najlakših metala i zbog toga ga koža lako upija. Čuveno je po svojim svojstvima podmlađivanja kože, ali i poboljšava cirkulaciju krvi. Neki čak tvrde da pomaže i u lečenju depresije.

Spa trendovi 2023

Limfna drenaža lica

Limfna drenaža lica je idealna da se otarasite vode, štetnih materija i otoka na vašem licu kroz stimulaciju limfnih čvorova. Ovo treba da preskoče oni koji imaju akutnu bolest limfnog sistema.

Spa tretmani 2023- Zvučna meditacija

Spa trendovi 2023. se ne fokusiraju samo na masaže. Zvučna kupka (meditacija) je svakako nešto što bi trebalo da probate. Niskofrekvetni zvukovi opuštaju vaš mozak što ublažava stres.

Slana sauna

Slana sauna je slična finskoj, samo što dolazi do zagrevanja slanog zida. Tako se ispuštaju negativni joni i dolazi do detoksikacije, opuštanja mišića, balansiranja šećera u krvi i pojačane cirkulacije i pojačanog srčanog ritma.

Ajurvedska masaža

Ajurveda je oblik indijske drevne medicine koja postaje sve popularnija. Ona predstavlja „nauku o dugom životu“. Masaža je samo jedan njen segment, ali veoma obećava.

Spa trendovi 2023. obećavaju.  Međutim, svi volimo različite vidove opuštanja i na različite načine brinemo o sebi i svom telu. Ipak, budite inovativni i sprobajte bar jednu stvar sa ove liste. Možda vas iznenadi.

Inside Creative House/GettyImagesPlus, targovcom/GettyImagesPlus,

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.