Vežbanjem protiv stresa

by | maj 30, 2013

Milan ZaricAutor: Milan Zarić, profesor sporta
www.licnitrener.com

 

trening-stres

Većina nas je svakodnevno izložena stresnim situacijama, kako na poslu, tako i u saobraćaju, prodavnici, kod zubara, doktora… Da bi sav taj nagomilani stres odstranili potrebno je pronaći “ventil”. Moj savet je TRENING.

Svaka fizička aktivnost će imati povoljan uticaj na izbacivanje negativne energije i na rešavanje stresa. Ipak, nekoliko njih se posebno izdvaja:

1. Boks je savršena aktivnost ukoliko imate višak negativne energije. Izbacićete je udaranjem u džak ili fokusere. Tajna je u takmičenju, sa samim sobom, sa protivnikom ili jednostavno težnji da budete bolji i jači, ovaj sport vas vuče da udarate sve više i više. Boks je visoko intenzivna fizička aktivnost koja će vrlo brzo skrenuti vaše misli sa problema i fokusirati vas na nešto lepo i pozitivno.

2. Trčanje, pogotovo intervalno, u kojem ćete smenjivati periode brzog i nešto sporijeg trčanja je odličan izbor. Ako želite da se “izduvate” najbolje je da sami odete do parka ili teretane, stavite slušalice u uši i trčite do pozitivne energije!

3. Skokovi, skokovi, skokovi. Takođe visoko intenzivna aktivnost, podrazumeva nekoliko mogućnosti. Kod nas je najrašireniji i najpoznatiji aerobik, mada izbor može biti i trening na stepenicama o kome sam pisao u prošlom tekstu, vi birajte.

Doktori smatraju da je stres jedan od glavnih uzročnika kod dostaa bolesti. Ako već postoji rešenje, koje je svima dostupno da se on “odstrani”, šta čekate, aktiviraj se i misli pozitivno! 

Tagovi: